MX-Liigan kausi 2018 päätökseen Heinolassa

Sivuvaunucrossin MM-pisteissä sijalle 11 tänä vuonna ajaneet Riku ja Lari Kunnas ovat vahvasti kiinni lajin Suomen mestaruudessa. Kuva: Luc van der Aa

Motocrossin MX-Liiga huipentuu kauden päättävään osakilpailuun Heinolassa. Lauantaina ajetaan naisten luokan Suomen Cupin pisteistä sekä kansalliset luokat MX65, MX C/B ja MX C/A. Hanna Mertsalmi varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, mutta vain kolmen pisteen päässä toisistaan olevat Viron Kadri Ehamäe ja Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen käyvät vielä taistoa himmeämmistä mitaleista.

Sunnuntaina SM-pisteistä kisataan sivuvaunuluokassa, jossa historian ensimmäistä kertaa nähdään myös naispari, kun Maarit Mäkinen ja Johanna Lehtiö asettuvat viivalle. SM-pistejohdossa on täydellä pistepotilla MM-areenoilla tämän kauden kisanneet Riku ja Lari Kunnas. SM-hopeassa on kiinni parivaljakko Juha Tuominiemi – Jussi Veräväinen ja kolmantena pisteissä ovat Erkki Salo ja Jukka Hasari.

Lisäksi sunnuntaina kisaavat myös kansalliset luokat MXH, MXB ja MX125. Yhteensä viikonlopun kilpailuihin on ilmoittautunut 314 kilpailijaa.

Kilpailuerät starttaavat molempina päivinä noin klo 12.

Viikonlopun aikataulu

Kilpailuun ilmoittautuneet

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/heinolassa-tehdaan-historiaa-naispari-osallistumassa-sivuvaunucrossin-sm-osakilpailuun

15.-16.9. Motocross, MX-Liiga & MXSV SM, Suomen Cup, Kansallinen. Heinolan Motocrossrata, Komostentie 255, Heinola

Salo isännöi trialin SM-osakilpailua

Timo Myöhänen. Kuva: Jari Kohonen

Trialin SM-sarjan seuraava osakilpailu käydään Salon Kavilannummen legendaarisen motocrossradan maastoissa tulevana lauantaina. Salon osakilpailu on kauden SM-sarjan viides osakilpailu. Salon erikoisuutena muihin kisapaikkoihin verrattunva ovat pitkät, selkeät jaksot, jotka sisältävät pitkiä jyrkkiä hiekkarinteitä.

SM-kauden viidenteen osakilpailuun suunnataan pääluokan, R1, osalta hallitsevan Suomen mestarin Timo Myöhäsen johdolla. Toisena on konkari Jussi Haapanen, jonka takana 10 pisteen päässä on Leevi Lindqvist. Myöhäsen ja Haapasen ero on jo 28 pistettä.

Kilpailu alkaa klo 10.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/salo-isannoi-trialin-sm-osakilpailua-lauantaina

15.09. Trial, XXIX Salo, SM, Suomen Cup. Kavilannummen motocrossradan maasto, Kavilannummentie 150, 24130 Salo

Varkaudessa speedwayn superviikonloppu

Niklas Säyriö. Kuva Lea Häyrinen

Varkauden speedwaystadionilla ajetaan tulevana viikonloppuna kilpaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Viikonlopun aikana ratkaistaan muun muassa speedwayn 85cc:n Suomen Cup, jossa Suomen värejä virolaiskuljettajien värittämässä kilpailussa edustaa kotiradallaan ajava Otto Raak.

Lauantaina klo 11 alkaen stadionilla ajetaan Minispeedwayn henkilökohtainen Suomen Cup sekä VRT ja 360 Junior Cup luokat: Minispeedway Suomen Cup mestaruus, PW50 ja 125cc. Klo 13 vuorossa ovat Baltic Speedway Liiga kierros 4 ja 250-kuutioisten luokka. Sunnuntaina Baltic Speedway Liigan henkilökohtainen mestaruuskilpailu starttaa klo 12.00. Yhteensä viikonlopun aikana ajetaan 53 tiukkaa erää mestaruuksista.

10 euron lippu sisältää pääsyn molemmille päiville. Alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Lisätietoa: Facebook.com/balticspeedway

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/varkaudessa-luvassa-speedwayn-huippuviikonloppu

15.-16.9. Minispeedway, Suomen Cup, Kansallinen. Varkauden Speedway Stadion, Tykkitie 157, 78210 Varkaus

MM-KILPAILUT

Kallio Racing palaa kesälomalta MM-pistejohtajana

Sandro Cortese. Kuva: Philippe Damiens

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokka palaa tulevana viikonloppuna kesälomalta, kun kuskit ja tiimit päästetään tositoimiin yli kahden kuukauden jälkeen. Portugalin isännöimään kauden kymmenenteen MM-osakilpailuun suunnataan Kallio Racingin heilutellessa tahtipuikkoa.

Täksi kaudeksi suomalaistalliin siirtynyt Saksan Sandro Cortese johtaa Supersportin MM-luokkaa pistein 138, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua. Mestaruudesta on kuitenkin luvassa tiukka taisto, sillä vain viiden pisteen päässä Moto3-luokan maailmanmestarista lymyilee Ranskan Jules Cluzel. Kolmantena MM-pisteissä on Sveitsin Randy Krummenacher.

Kallio Racingin nuori belgialaislupaus Loris Cresson on kerännyt 30 pisteen oikeuttaman sijan 12.

Lisätietoa: www.worldsbk.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kallio-racing-palaa-kesalomalta-mm-pistejohtajana-takana-onnistuneet-testit

16.8. Supersport, MM-osakilpailu 10/13, Algarve International Circuit, Portugal

Motocrossin MM-kausi kääntymässä loppusuoralle

Gautier Paulin. Kuva: Ice One Racing

20 osakilpailua käsittävä Motocrossin MM-kausi alkaa kääntyä loppupuolelle, kun jäljellä on enää kaksi osakilpailua. Tulevana viikonloppuna pisteistä mitellään Hollannin Assenissa, jonne suunnataan KTM-kaksikon Jeffrey Herlingsin ja Antonio Cairolin johdossa. Belgialainen on kerännyt jo huimat 833 pistettä, kun Italian kahdeksankertaisella maailmanmestarilla kasassa on 738 pistettä. MM-kolmosena tällä hetkellä on Belgian Clement Desalle pistein 619. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Energy Husqvarna -tiimin ranskalaispilotti Gautier Paulin on kuudentena pistein 512 ja suomalaistiimin brittiajaja Max Anstie sijalla kymmenen.

Lisätietoa: www.mxgp.com

16.9. Motocross, MM-osakilpailu 18/20, Assen, Hollanti

EM-tärppi - Sanna Kärkkäinen vahvasti kiinni enduron Euroopan mestaruudessa

Enduron Euroopan mestaruudet ratkaistaan tänä viikonloppuna Puolan Kielcessä. Suomalaiskuljettajat ovat tuomassa kauden neljännestä osakilpailuviikonlopusta kotiin tuliaisiksi useampia mitaleja. Naisten luokkaa koko kauden dominoinut Sanna Kärkkäinen on vahvasti kiinni Euroopan mestaruudessa, sillä hän on kuronut etumatkansa jo 29 pisteeseen.

Roni Kytönen on junioreiden U21-luokan toisena vain viiden pisteen päässä johtoasemasta. Veteraaniluokassa Mika Paavola on niinikään toisena, 26 pisteen päästä kärjestä. Janne Mukkala on kahdeksan pisteen päässä Paavolasta ja neljäntenä, kolmen pisteen päässä Mukkalasta on Juha Puotsaari.

Puolassa ajetaan myös joukkuemestaruuskilpailu, johon Suomi osallistuu kolmella joukkueella.

14.-16.9. Enduron EM-finaali, Puola, Kielce