KTM otti aiemmin tänä vuonna 17. peräkkäisen voittonsa Dakarista, kuljettajanaan Matthias Walkner. KTM 450 Rally Replica on suunnattu heille, jotka haluavat kisata tämäntyyppisissä ralleissa.

KTM:n omin sanoin pyörä on miltei identtinen niitten pyörien kanssa, joilla Walkner, Toby Price ja Sam Sunderland voittivat Dakarin. Pyörässä on mukana uusia teknologisia innovaatioita ja se on myös suunniteltu täysin uudelleen kisaamista varten.

450-kuutioisessa yhdellä kannen yläpuolisella nokka-akselilla varustetussa moottorissa on entistä enemmän tehoa uuden sylinterikannen ansiosta. Moottorin pitäisi myös olla kestävämpi, ja vaihteisto on aiempaa parempi. Lisäksi moottorinohjausjärjestelmää on kehitetty ja ruiskun läppärunko on uusittu.

KTM 2019 450 Rally Replica.

KTM 2019 450 Rally Replica.

Uudessa on ilmansuotimen kotelossa on paremmin tilaa elektroniikalle ja akulle, samalla pyörän massakeskipiste on sijoitettu uudelleen. 450 Rally Replicassa on uusi alusta, joka on kehitetty Dakarin tyyliin yhdessä tehtaan koeajajien kanssa.

Pyörässä on myös uusi keinuhaarukka sekä uusittu jousituksen linkitys WP XACT PRO -iskunvaimennin 48 mm männällä ja kartioventtiilitekniikalla varustettuna. 

Pyörän aerodynamiikan pitäisi parantaa kuljettajan ajomukavuutta ja samoin -näkyvyyttä navigointitornin takaa. Pyörässä on myös uusi Akrapovičin vaimennin.

Pyörän hinta on 26 000 euroa + verot Itävallassa.  Lisäksi saatavilla on KTM:n tukipaketti Dakaria varten lisämaksusta - sen saa toki kaikkiin KTM:n vastaaviin pyöriin.

Ja sitten ne huonot uutiset: pyörää valmistetaan vain 75 kappaletta, ja kaikki on jo varattu, KTM:n tiedotteessa kerrotaan.

KTM 2019 450 Rally Replica.

KTM 2019 450 Rally Replica.