Arc Vehicle ei toki ole mikä tahansa yritys, vaan se sijaitsee Coventryssä, brittiläisen autoteollisuuden Mekassa. Niinpä sen syntyhistoriakin on erilainen. Arc on Jaguar Land Roverin Whitespacen, eli villien ideoiden osaston entisen johtajan Mark Trumanin aikaansaannosta. Whitespace-osasto tutkii "hulluja ideoita, joilla on kaupallisia mahdolllisuuksia".

Truman on yrityksen perustaja, ja hänen mukanaan yritykseen on tullut mm. yksi entinen MotoGP-sarjan päämekaanikko ja muita huippuosaajia. Yritys on saanut monivuotisen rahoituksen useilta suuryrityksiltä, mukaan lukien  Jaguar Land Roverin sijoitusyhtiöltä InMotion Ventures. Vectoria on kehitetty jo kaksi vuotta ja Arc perustettiin puolitoista vuotta sitten.

Mutta se varsinainen juttu eli moottoripyörä: Vectorin pitäisi olla maailman ensimmäinen täysin sähköinen café racer, jossa on Human Machine Interface (HMI) eli koneen ja ihmisen välinen käyttöliittymä. Samalla sen pitäisi muuttaa koko moottoripyöräilymaailmaa ja olla puhtain, turvallisin ja täyttymyksellisin moottoripyörä.

– Teknologia, suorituskyky, turvallisuus ja kokemus nivoutuvat yhteen tavalla, jota ei ole koskaan aiemmin nähty kahdella pyörällä. Vector on enemmän kuin vain maailman ensiluokkaisin sähkömoottoripyörä. Se on maailman ensimmäinen moottoripyörä, jossa on integroitu moniaistinen HMI eli ihmisen ja koneen välinen käyttöliittymä, se on innovatiivinen heijastunäytöllä varustettu kypärä ja taktiilinen ajoasu - kaikki nämä yhdessä saavat aikaan osallistuvimman moottoripyöräilkokemuksen mitä markkinoilla on tarjolla tänä päivänä, väittää Arc Vehiclen pääjohtaja Mark Truman.

Jutun aloituskuvassa näet Vectorin siluetin. Tyyli näyttää lupaavalta.

Mikäli vierailet tämän vuoden Eicma-messuilla, löydät Vectorin hallista 15, osastolta S27. Luvassa on lisää yksityiskohtaisia tietoja 6.11. Asiasta kertoi ensin Superbike News.