Google Mapsin moottoripyöränavigointi tuo myös ääniohjauksen motoristeille Keniassa. Kenian tiet ovat täynnä moottoripyörätakseja, joita kutsutaan nimellä boda boda. Ne ovat halvempia käyttää kuin autotaksit.

– Yli miljoonalle kenialaiselle boda bodat ovat mukava ja edullinen tapa liikkua ja kuljettaa tavaroita paikasta toiseen, Googlen tiedotteessa kerrotaan. – Google Mapsin uudella "Moottoripyörä" -ajotapavalinnalla käyttäjät ympäri Kenian voivat nyt saada ohjeet ja käännös-käännökseltä toimivan navigoinnin, joka ehdottaa tehokkaampia reittejä.

Kenialaisten kaupunkien kadut on usein huonosti merkitty ja ne ovat myös usein ruuhkaisia. Se tekee boda bodan kuljettajille vaikeaksi poimia kyytiin asiakkaansa, kun nämä tilaavat kyydin puhelimitse. Nyt heidän tilanteensa helpottuu merkittävästi.

Google julkisti samalla 9500 kilometrin edestä Street View -kuvaa eli Google-auton Keniasta kuvaamia katu- ja lomakohdenäkymiä, jotka on liitetty teknojätin karttapalveluun. Kuvat ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa.

Googlen Motorcycle -ajotapavalinta näyttää karttaohjeissa moottoripyörien ja skoottereiden kannalta sujuvimmat reitit. Myös sellaiset, joille autolla ei ole asiaa, joten toivottavasti palvelu laajenee piakkoin myös Eurooppaan.

Lisää aiheesta Googlen Afrikka -blogissa.