2019 KTM 1290 Super Duke GT on matkaversio pääpedosta eli R-versiosta. Siihen on kuitenkin istutettu "pahemman" veljen suorituskykyä ja ratakäsittelyominaisuuksia, vaikka pääpaino onkin mukavassa matka-ajossa. Pyörän kyytiin sopivat nimittäin myös matkustaja ja sivulaukut.

Michael Rutterin ajoura on yli 30 vuotta pitkä, joten mies on ajanut monenlaisilla pyörillä ja tietää, mitä niiltä haluaa sekä radalla että sen ulkopuolella.

KTM 1290 Super Duke GT vuosimallia 2019.

KTM 1290 Super Duke GT vuosimallia 2019.

Mansaaren TT Mountain Circuit on juuri sopiva paikka mennä kokeilemaan moottoripyörälläajoa, sillä sen maisemat ovat silmiähivelevät, tiet kiemuraiset ja se on täynnään historiallisia maamerkkejä.

Ben-my-Chree Steam Packet Ferry saapui Douglasin satamaan, josta Rutter teki kaupunkikierroksen, jonka jälkeen ajoi Fairy Bridgelle moikkaamaan keijukaisia. Takaisin Douglasiin ja sen jälkeen TT-radalle Ballaughin sillalle asti. Siitä mies ja pyörä kääntyivät pois radalta Jurby Motordromelle, jossa ottivat pois sivulaukut lisätäkseen hieman vauhtia.

KTM 1290 Super Duke GT vuosimallia 2019 ja Michael Rutter Mansaarella.

KTM 1290 Super Duke GT vuosimallia 2019 ja Michael Rutter Mansaarella.

Kilparata saaren pohjoisrannikolla mahdollistaa kunnollisen urku auki ajamisen, ja kiitos radan nopean ja pomppuisen luonteen, kilpa-ajajat käyttävät sitä usein testiratana saadakseen jousituksen ja vaimennuksen täyteen iskuun TT-ajoja varten.

Sivulaukut takaisin paikalleen ja miehen ja pyörän matka jatkui Ramsayn kaupunkiin, missä tie alkaa kiivetä Snaefell Mountainille.  Gooseneckistä lähtiessään Rutter päästi LC8-moottorin kaikki 175 hevosvoimaa valloilleen, kunnes pysähtyi Creg-ny-Baa pubiin.

KTM 1290 Super Duke GT vuosimallia 2019 ja Michael Rutter Mansaarella.

KTM 1290 Super Duke GT vuosimallia 2019 ja Michael Rutter Mansaarella.

– GT on kaukana siitä, millä tavallisesti ajan, mutta olin hämmästynyt sen suorituskyvystä - erityisesti moottorista: vääntö ja teho ovat ilmiömäiset. Hyvin vaikuttavaa. Mukavuus on iso tekijä; istuin ja ohjaustangon asento sopivat sekä radalle että tielle. Pyöräksi, joka on suunniteltu selviämään erilaisista ajotavoista - rata- ja koko päivän matka-ajosta - se toimii fantastisesti kaikissa tilanteissa, jopa ajettaessa kovaa nopealla ja pomppuisella Jurbyn radalla. Mikä parasta, siinä on lämmitettävät kahvat - iso asia heille, jotka ajavat ympäri vuoden ja jopa kesällä Englannissa, Michael Rutter arvioi.

Lisää aiheesta ja pyörän uusista ominaisuuksista täällä: KTM julkisti päivitetyn matkapedon 1290 Super Duke GT:n ja kevyesti viilatun 1290 Super Duke R:n