Pyörän kyydissä oli vielä ajoasuja, kypäröitä ja karttoja ajalta, kun sitä viimeksi oli käytetty 53 vuotta sitten. Royal Enfieldin oli ostanut uutena  jo edesmennyt John Hardwicke vuonna 1962 231 punnan hintaan. Hän oli käyttänyt sitä ahkerasti, kunnes pysäköi sen autotalliinsa tyttärensä syntymän jälkeen, eikä enää koskaan ottanut sitä esiin.

Kun H&H:n Mark Bryan saapui paikalle pyörän omistajan kuoleman jälkeen, tallin oven eteen oli ehtinyt kasvaa puu sulkemaan tien talliin.

Royal Enfield Constellation Combination 700cc.

Royal Enfield Constellation Combination 700cc.

– On jotain maagista löytää tällainen Prinsessa Ruusunen, joka on kärsivällisesti seissyt odottamassa seuraavaa ajomatkaa yli viisi vuosikymmentä. Oli todella erityinen hetki löytää tämä pyörä, Mark Bryan totesi.

H&H:n klassikkojen huutokaupassa Birminghamin kansallisessa moottoripyörämuseossa on 9.11. myynnissä 165 moottoripyörää, joiden yhteenlaskettu myyntihinta on yli miljoona puntaa.

Toinen kiinnostava kohde on yli sata vuotta vanha veteraani, harvinainen ja hyvin tunnettu vuosimallin 1913 Precision 499cc Twin. Sen historia tunnetaan Lontoosta Brightoniin. Sitä ei ole käytetty muutamaan viime vuoteen, joten se saattaa kaivata pientä työstämistä.

Birminghamin huutokaupan sivulle pääset suoraan tästä.

1913 Precision 499 Twin.

1913 Precision 499 Twin.