68-vuotias Newfieldin asukas William Z. Friedman  pidätettiin varhain sunnuntaiaamuna, kun Franklinin poliisiupseeri Garret Moretti sai hänet itse teosta kiinni pudottelemasta kuormaa likaisia vaippoja avolavapakun kyydistä pitkin teitä numero 47 ja 40.

Friedman myönsi poliisille tehneensä samaa "levitystyötä" pitkin kaupunkia ympäröiviä teitä viimeisen vuoden aikana. Paketteja, joissa oli noin puoli tusinaa likaista vaippaa, oli löytynyt aina muutaman päivän välein.

– Vaippojen heittelyssä ei ollut mitään säännöllistä kaavaa, totesi poliisin edustaja Matt DeCesari. – Hän vain ajoi ohi aivan kuin se olisi ollut hauskaa ja vitsi. Siitä tuli peli.

Vitsi ei kuitenkaan ollut hauska motoristille, joka kesäkuussa ajoi yhden sellaisen vaippapussin yli. Hän selvisi vähin vammoin, mutta hänen pyöränsä hajosi totaalisesti tieltäajon seurauksena.

Friedman kertoi poliisille, että jos näki poliiseja partioimassa alueella, mihin aikoi pudottaa seuraavan satsin, hän lykkäsi hommaa vuorokaudella.

– Tämä oli varsin epätavallinen tapahtumasarja, ja siitä tuli myös eräänlainen kilpailu poliisien välille, jossa kisattiin siitä, kuka ensimmäisenä saisi tämän sarjavaipparoskaajan kiinni, DeCesari kertoi. 

Mistäkö ikämies sai vaipat? Selvisi, että hänellä on pojanpoika.

Alkaa päälle miestä sakotettiin, mutta asiasta on tulossa myös oikeudenkäynti.

Asiasta kertoi NJ.com.