Sana "Limpet" tarkoittaa suomennettuna "maljakotiloa" tai "iiliäistä" ja kuvauksen perusteella melkoinen iiliäinen kyseinen lukko onkin. 

Kyse on älylukosta, joka rakentaa eräänlaisen omistajan määrittelemän virtuaalisen aidan, geoaidan, sillä lukitun ajoneuvon ympärille. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli ajoneuvosi siirretään tietyn piirin ulkopuolelle, kovaääninen hälytys ja tehokas strobovalo paljastavat aikeet kavalaksi muillekin läsnäolijoille. Samalla saat hälytyksen tapahtuneesta tekstiviestillä. 

Lukossa on myös kiihtyvyysanturi, jonka herkkyys on aseteltavissa halutunlaiseksi. Siten lukko toimii erilaisissa tilanteissa.  

Älylukolla voit lukita moottoripyöräsi, skootterisi tai polkupyöräsi. Siinä on lisäksi sekä GSM- että Bluetooth-yhteys.

Lukkoa ohjataan kryptatulla älypuhelinohjelmistolla, ja se mahdollistaa ohjaamisen myös etänä.

Näkyvyys ehkäsee varkauksia, uskovat Geotekkin perustajat.

Näkyvyys ehkäsee varkauksia, uskovat Geotekkin perustajat.

Limpet Lockissa on päälläoloa osoittamassa näkyvä, vilkkuva valo. Näkyvyys onkin yksi iiliäislukon perusajatuksia. Se, että lukko on olemassa ja että sen huomaa helposti, pienentänee riskiä joutua varastetuksi.

Englannissa varastetaan loputtomia määriä moottoripyöriä ja skoottereita, ja mp-vorojen uhreiksi ovat aikanaan joutuneet Geotekkin perustajajäsenet James Sheppard ja Matthew Leachkinkin

– Pyörävarkaudet ovat kasvava ongelma, rikollisten varustautuessa linjapihdein ja vastaavin irrottaakseen perinteiset lukot. Tilastollisesti iso osa pyöristä varastetaan omistajan kodin läheltä, joten hälytyksen saaminen ensi hetkien aikana saattaa mahdollistaa vorojen puuhien pysäyttämisen, Sheppard pohtii.

Tähän mennessä yritys on käyttänyt 250 000 puntaa tuotteen kehittämiseen, mutta toivoo nostavansa vielä 10 000 puntaa, 11 334 euroa lisää rahaa kehitystyöhön marraskuussa starttaavan Kickstarter-kampanjan avulla.

Tuote tulee markkinoille ensi kesänä. Geotekkin sivuston kautta pystyt aikanaan osallistumaan joukkorahoituskampanjaan ja saamaan itsellesi hälyttimen edullisemmin, mikäli sellainen kiinnostaa. Lisätietoja täältä.