Tuhannes varastettu ja palautettu BikeTracin jäljitinlaitteella varustettu moottoripyörä oli jutun aloituskuvassa näkyvän kaltainen Yamaha TMax, joka varastettiin Länsi-Lontoossa 1.10 kello 15:51 ja saatiin poliisin huostaan jo kello 16:35. 44 minuutin palautusaikaa voi pitää todella nopeana. Omistaja jopa pystyi ajamaan pyöränsä kotiin.

Nopeus on yksi olennainen osa pyörän turvallisen palauttamisen kannalta. On ehdittävä toimia, ennenkuin voro ehtii purkaa pyörän tai kuljettaa sen liian kauas.

BikeTrac käyttää jäljittämiseen GPS-paikannusta, GPRS-, GSM- ja radiotaajuisia signaaleja paikantimessaan. Radiotaajuudella toimivat signaalit (RF) mahdollistavat hyvin tarkan paikantamisen, jolloin etsintälupa heltiää helpommin.

– Kun aloimme kehittää järjestelmäämme, tiesimme, että meidän täytyi varmistaa, että teknologiamme toimi erityisesti moottoripyörien kanssa. Siihen aikaan muut tarjosivat GPS, GPRS ja GSM-laitteita, mutta RF oli jotain sellaista, mitä muissa laitteissa ei ollut. Tämä oli olennaista, sillä se antaa meille mahdollisuuden työskennellä paljon läheisemmin viranomaisten kanssa todistaaksemme, että tiedämme, missä varastettu pyörä on. Se on suuri syy siihen, että saavutimme tuhannen palautetun pyörän merkkipaalun, BikeTracin myyntijohtaja Bill Taylor kertoo.

Tämän vuoden elokuussa yksistään yrityksen tiimi onnistui palauttamaan 29 moottoripyörää omistajilleen. Toki varsinkin Englannissa, moni moottoripyörä, jota ei ole varustettu jäljittimellä, jää löytymättä.

Lisätietoja BikeTracin sivuilta täältä. Asiasta kertoi ensin Visordown.