Tänään 2. marraskuuta julkistamassaan tiedotteessa MV Agusta kertoo, että se on saanut 40 miljoonan euron lisärahoituksen toimintaansa. Rahat on suunnattu vahvistamaan yrityksen resursseja sen toteuttaessa teollista ja kaupallista strategiaansa.

Kaikkiaan MV Agustan rahoittajat ovat sijoittaneet yritykseen varoja 50 miljoonan euron edestä viimeisen 12 kuukauden aikana. Käytännössä summa vastaa koko MV Agustan velkataakkaa.

MV:n strategia on keskittyä korkealaatuisiin premium-tuotteisiin, kehittää myyntiverkostoa sekä nostaa palvelun tasoa ja samalla tuottaa kauneimmat ja teknisesti edistyneimmät moottoripyörät maailmassa.

Merkki aikoo karsia myyntiverkostoaan ja antaa siten parhaimpien jälleenmyyjiensä keskittyä alueisiinsa ja samalla se edistää yksimerkkimyymälämallia. MV Agusta Moskova avataan ensi kuussa ja MV Agusta Lontoo vuoden 2019 puolivälissä. Samalla tavalla avataan kuusi muuta yksimerkkimyymälää ensi vuoden mittaan.

Yritys on myös panostamassa palveluun ja merkkikokemukseen, verkostoon ja toimitusketjuun.

212 hv hypernaku tulossa

MV on saanut kolmisylinterisen mallistonsa kuntoon - eli 675- ja 800-kuutioiset mallit. Seuraavaksi MV Agusta julkistaa sarjan uusia nelisylinterisiä 1000-kuutioisia pyöriä.

Ensi viikolla päivänvalon näkee EICMA:ssa kokonaan uusi Brutale 1000 hypernaku, jonka huippunopeus on 312 km/h ja huipputeho 212 hv. Sen pitäisi olla nopein ja tehokkain nakupyörä, mitä on koskaan valmistettu.

Lisäksi MV esittelee Claudio Castiglionille omistetun F4 Claudion, jota valmistetaan vain 100 kappaletta.

Isojen sijoitustensa myötä Timur Sardarov nimitetään MV Agustan pääjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi ja nykyinen pääjohtaja Giovanni Castiglioni hallintoneuvoston puheenjohtajaksi. Tämä on iso keikaus aiempaan verrattuna, sillä esimerkiksi Mercedes-yhteistyö hiipui sen vuoksi, että Castiglioni ei ollut halukas tekemään kompromisseja yrityksen itsemääräämisoikeuden suhteen tai oman valta-asemansa suhteen. Nyt vaikuttaa siltä, että hän on ollut selkä seinää vasten ja joustanut.

MV Agusta F4 Claudio Limited Edition.

MV Agusta F4 Claudio Limited Edition.

– Viimeisen viiden vuoden aikana MV Agusta on kasvanut merkittävästi laajentamalla tuotantonsa 3- ja nelisylinterisiin malleihin eri segmenteissä. Nyt on aika keskittää ponnistukset ja keskittyä parantamaan palvelujamme ja verkostoamme, jotta saamme asiakkaillemme ainutlaatuisen ostokokemuksen, mikä heijastaa brändimme arvoja. Rahoituspuolella olen ylpeä siitä uskomattomasta työstä, mitä olemme tehneet viimeisen 24 kk:n aikana, joka on mahdollistanut sen, että olemme pienentäneet velkataakkaamme yli 60 % jonka ansiosta MV Agusta on yhtenäinen ja vakaa yritys, kiitos siitä kuuluu myös suuren rahamäärän sijoittaneelle yhtiökumppanillemme, Giovanni Castiglioni toteaa.

Hän kertoo myös, että saavutukset ovat suurelta osin hänen ja Timur Sardarovin yhteistyö on ollut avainasemassa, ja siksi ehdotti tälle tämän uutta asemaa ja aikoo itse keskittyä tuotteiden kehittelyyn.

– Liityin MV Agustaan miltei kaksi vuotta sitten ja olen työskennellyt läheisesti Giovannin ja tiimimme kanssa tuodakseni yritykseen ei pelkästään visiota ja strategiaa, vaan myös tarvittavia taloudellisia resursseja, jotta MV Agusta tulisi modernimmaksi ja dynaamiseksi, Timur Sardarov, toteaa.

Lisäksi hän lainasi Claudio Castiglionin virkettä: "Maailmassa on monia kauniita moottoripyörä, mutta MV Agusta on jotain muuta".

ComSar Invest on Black Ocean Groupin sijoitusyhtiö. Black Oceanin omistaa puolestaan nuori venäläinen miljardööri ja oligarkkisuvun jäsen Timur Sardarov, joka on perustanut yrityksen 2005. Black Ocean on iso peluri öljyn ja kaasun tuotannossa Itä-Euroopassa.

Aiheesta aiemmin:

MV Agusta F4 Claudio - viimeinen äärimmäinen superbike - katso huikeat kuvat

MV Agustan rahoitusjärjestelyt päätökseen: Mercedes vaihtui venäläiseen rahaan