Kaksi kertaa aiemmin kisat järjestettiin heinäkuussa, mutta keskelle vilkkainta lomakautta sijoittuneesta ajankohdasta tuli kisojen järjestäjän, Imatran Moottorikerhon Sami Backmanin mukaan palautetta yhteistyökumppaneilta ja lähialueelta.

Ensi vuonna kisat järjestetään 14. - 16. kesäkuuta.

Backmanin mukaan Moottorikerho haluaa järjestää mahdollisimman laadukkaat kisat, ja tarjolla ollut viikonloppu on käytännössä ainoa mahdollinen. Elokuussa ei olisi mahdollista saada mukaan maailman parhaita kuskeja Englannista, koska siellä on perinteiset kisat samaan aikaan.

Lähellä olevaa juhannusta kisajärjestäjä ei pidä uhkana kisan onnistumiselle. Siirtämiseen ei myöskään vaikuttanut Backmanin mukaan KymiRingin tuleva mahdollinen MotoGP-osakilpailu. Hän totesi, ettei sen järjestäminen ole realistista vielä muutamaan vuoteen.

Kansainväliseen IRRC-sarjaan kuuluva Imatranajon osakilpailu on ajettu Imatralla kolmesti. Kiinnostus kisaa kohtaan on kasvanut ja kisojen taso noussut. Ensi vuonna on tavoitteena ajaa IRRC-sarjan ja Open-luokkien lisäksi myös kahdessa tai kolmessa muussa luokassa.

Myös sivuvaunuluokka on palaamassa mukaan, mikäli rata saadaan kolmipyöräisille riittävän hyvään kuntoon. Muut mahdolliset täyteluokat ovat soolopyöriä. 

Lisää aiheesta Uutisvuoksen sivuilla.