MV Agustan uusi nelisylinterinen Brutale Serie Oro sai 16 000 annetusta äänestä 35 prosenttia, kakkoseksi tullut Ducati Hypermotard SP sai 19 % ja kolmanneksi kivunnut Aprilia RSV4 1100 Factory 9 %.

Äänestyksen järjestää vuosittain Italian suurin moottoripyöräalan lehti Motociclismo. Palkintoseremonia järjestettiin eilen sunnuntaina iltapäivällä Motociclismon ständillä ja mukana olivat MV Agustan hallituksen puheenjohtaja Giovanni Castiglioni, suunnittelujohtaja Adrian Morton, Eicman pääjohtaja Andrea dell’Orto ja Edisport Editorialen Piero Bacchetti.

Uusi Brutale Serie Oro julkistettiin juuri messujen alla, ja se on tehokkain nakupyörä koskaan. Oroa valmistetaan vain 300 kappaletta, ja sen mukana tulee tehokitti, jonka avulla teholukemat kirjoitetaan 212 hevosoimaan, 156 kilowattiin 13 600 kierroksella minuutissa. Perusvirekin riittänee useimmille: 208 hv / 152 kW. Huippunopeutta luvataan puolestaan yli 300 km/h.

– Meille tämä on suuri tunnustus ja vahvistus siitä, miten paljon energiaa ja resursseja MV Agusta on pyhittänyt uusien tuotteiden jatkuvaan kehittämiseen. Tämän tärkeän kilpailun voittaminen jo viidennen kerran on suuri ilo sekä minulle että liikekumppanilleni Timur Sardaroville. Haluamme omistaa tämän voiton kaikille fantastisille työntekijöillemme, jotka osoittavat joka päivä uskomatonta intohimoa työhönsä, Giovanni Castiglioni iloitsi MV Agustan tiedotteen mukaan.

MV Agustan uusi nelisylinterinen Brutale 1000 Serie Oro livenä messuilla.

MV Agustan uusi nelisylinterinen Brutale 1000 Serie Oro livenä messuilla.

 

Kommenttina MV Agustan voitosta voi sanoa pyörää paikan päällä ihailleena, että MV Agusta ei turhaan mainosta pyöriään "Motorcycle Art" -sloganin alla. Pyörät on todella viimeistelty viimeistä piirtoaan myöten, valokuvat eivät pysty välittämään muotojen, värien ja yksityiskohtien kauneutta. Joten toimituksen mielestä Oro kyllä ansaitsi tittelinsä monien toinen toistaan hienompien pyörien keskellä.

Aiheesta aiemmin: MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, uuden sukupolven nelisylinterinen sporttinakupyörä: 212 hv, 302 km/h