Asiasta kertoi Raymond Chen  Old New Thing -blogissaan.

Kun kääntymissuuntaasi on osoittamassa punainen nuoli, voit laillisesti kääntyä, mutta sinun täytyy tietysti olla varovainen.

Tilaisuus kääntyä tällä tavalla tulee tietysti harvoin, koska normaalisti vastaantulevaa liikennettä on niin paljon (sekä ajoneuvoilla liikkuvia, että jalankulkijoita), ettei vasemmalle kääntyminen turvallisesti ole mahdollista.

Mutta on myös risteysalueita, joissa vastaantuleva liikenne on vähäistä. Tällainen löytyy Microsoftin pääkampuksen läheltä, jos ajaa itään NE 40th Streetiä ja haluaa kääntyä tielle 520.

Kun odottaa vihreää nuolta vasemmalle, voi päätyä tilanteeseen, jossa ei-kääntyvällä liikenteellä on vihreä valo, mikä tarkoittaa sitä, että silloin ei oikealta voi tulla liikennettä. Tämä tarkoittaa sitä, että ainoa risteävä liikenne voi tulla joko suoraan vastakkaisesta suunnasta tai jalankulkijoista.

Jalankulkijat pystyy huomaamaan helposti, sillä he kulkevat hitaasti ja samoin vastaantuleva liikenne, koska katsot suoraan sitä päin. 

Chen painottaa muistamaan sen, että Washingtonin osavaltio on poikkeava siinä, että se sallii kääntymisen kaksisuuntaiselta kadulta päin punaista vasemmalle yksisuuntaiselle kadulle. Useimmat osavaltiot rajoittavat tämän tapaukseen, jolloin olet kääntymässä yksisuuntaiselta kadulta yksisuuntaiselle.

Lisäksi yksisuuntainen valtatien liittymäramppi katsotaan yksisuuntaiseksi kaduksi.

Muistutukseksi vielä: tämä toimii vain Yhdysvalloissa Washingtonin osavaltiossa ja edellyttää vastaantulevan liikenteen huomioimisen. 

Tarvittaisiinko Suomessakin joustavuutta liikennevalosäännöissä? Vai onko liikenne turvallisempaa nykyisillä?