FIM:in MotoE World Cup -osakilpailuja ajetaan vuoden 2019 mittaan viidellä radalla, Jerezissä, Le Mansissa, Sachsenringillä, Red Bull Ringillä ja Misanossa. Ajon tallilla oli luokkaan yhden kuskin kiintiö, joka käytettiin Niki Tuulen hyväksi.

Ajoitus ei 23-vuotiaan Tuulen kannalta olisi voinut sattua paremmin, sillä hänen sopimuksensa malesialaisen SIC Racingin Petronas Sprinta -tiimin kanssa päättyy ensi sunnuntaina ajettavaan kisaan Valenciassa.

– FIM Enel MotoE World Cup on kuin uusi aikakausi MotoGP-perheelle. Olemme todella innoissamme tästä uudesta projektista ja ylpeitä, että olemme siinä mukana ensimmäisestä kaudesta alkaen. On varmaa, että uusi luokka tulee yllättämään positiivisesti, Ajo kertoo tallinsa tiedotteessa.

– Niki on kuljettaja, jonka olen tuntenut jo siitä lähtien, kun hän oli hyvin nuori ja olen seurannut hänen koko uraansa. Hän on kuljettaja, jolla uskon olevan loistava tulevaisuus edessään. MotoE on hänelle hyvä mahdollisuus jatkaa kehitystä. Olen varma, että muodostamme hienon tiimin, Ajo jatkaa.

Ajo on ollut jo muutaman vuoden raottelemassa Tuulille ovia maailman huipulle. Nyt tuo yhteistyö tiivistyy siis entisestään.

– Haluan kiittää Akia ja koko Ajo Motorsportia tästä mahdollisuudesta, jonka he antavat minulle. Odotan malttamattomana kilpailemista tässä tiimissä ja olla mukana MotoE-luokan ensimmäisellä kaudella. Siitä tulee mahtava kokemus ja erittäin mielenkiintoinen kaikille, koska kukaan ei tiedä, mitä odottaa, Tuuli toteaa.

MotoE merkitsee tietenkin myös Tuulille hyppyä tuntemattomaan. Imatralaiskuljettaja on kuitenkin tunnetusti nopea oppimaan.

– Otan asiat askel askeleelta ja pyrin totuttelemaan pyörään, mutta uskon, että pystymme tekemään hyvää työtä. Kuten sanoin, on ilo kilpailla Ajo Motorsportissa. Olen Suomesta, joten unelmani on ollut aina kilpailla Aki Ajon opastuksessa.

Asiasta kertoi ensin GPuutiset.