Espanjan Valenciassa tänään ajettu MotoGP-kauden finaali oli Aki Ajon tiimien juhlaa. Red Bull KTM Ajo Junior Academyn ajaja Can Öncü osallistui Valencian osakilpailuun villillä kortilla. Nuorukainen ajoi upeasti voittoon heti ensimmäisessä Moto3-luokan osakilpailussaan. Samalla hänestä tuli 15 vuoden ja 115 päivän ikäisenä historian nuorin GP-voittaja.

Moto3-luokan toiseksi ajoi Espanjan Jorge Martin ja kolmanneksi Iso-Britannian John McPhee. Ajon tiimin Darryn Binder oli 19:s ja hän sijoittui kauden loppupisteissä sijalle 17.

Myös Moto2-luokassa Ajon kuljettaja nappasi voiton. Portugalilainen Miguel Oliveria ajoi ykköseksi, hän sai podiumille seurakseen espanjalaiskaksikon Iker Lecuonon ja Alex Marquezin. Ajon tiimin eteläafrikkalaiskuljettaja Brad Binder joutui keskeyttämään. Aki Ajo kartutti jälleen mitalikokoelmaansa, sillä Oliveira saavutti kaudelta 2018 MM-hopeaa ja Binder MM-pronssia. Moto2-luokan maailmanmestariksi ajoi Italian Francesco Bagnaia.

Red Bull KTM Ajo Moto2 -tiimi saavutti tiimien maailmanmestaruuden jätettyään MM-hopealle Sky Racing Team VR46:n ja pronssille EG 0,0 Marc VDS -tiimin.

Petronas Sprinta Racingin väreissä uransa toistaiseksi viimeistä Moto2-luokan osakilpailua ajanut Niki Tuuli loisti koko viikonlopun märällä radalla. Suomalainen jäi kuitenkin ruutuun 26 kuivalla radalla ajetuissa aika-ajoissa. Hän onnistui nousemaan kilpailun aikana tasaisen hienosti. Tuulin pyörä lähti kuitenkin hänen altaan, kun hän oli noussut jo viidenneksi, ja suomalainen joutui keskeyttämään. Kesken kauden Moto2-luokkaan siirtynyt Niki Tuuli sijoittui lopputuloksissa yhden pisteensä voimin sijalle 32.