RiderBudsien toteuttamisessa on lähdetty siitä, että niiden pitää kestää, vaimentaa ääntä, tuottaa laadukasta ääntä ja sopia nimenomaan moottoripyöräkäyttöön.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuulokkeiden runko-osat ovat varsin pienikokoiset, ja mukana toimitetaan useita erilaisia sovitteita, jotta ne varmasti istuvat tiiviisti käyttäjänsä korvakäytävään. Ideana onkin nimenomaan se, että kuulokkeet mahtuvat pienikokoisina syvälle korvan sisälle, jolloin ne eristävät sisäkorvan ulkoisesta melusta niin hyvin kuin mahdollista.

RiderBudsit uppoavat syvälle korvakäytävään, jolloin korvan ulkopuolelle ei jää mitään ulkoisia osia.

Samalla kuulokekapselit myös pysyvät korvan sisällä hyvin, ja kun ainoa korvan ulkopuolelle jäävä osa on kaapeli, niin luurit pysyvät hyvin korvissa jopa silloin, kun päähän vedetään kypärähuppu ja kypärä.

Kuulokkeiden rakenne on myös erittäin luja. Niiden runko on terästä, ja kaapelit on vahvistettu kevlarkuiduilla. Kuulokkeen rakenne ja kaapeli kestävät jopa viiden kilon painon roikkumisen kaapelista.

RiderBudsien rakenne. Silikoni takaa pehmeyden, metalli ja kevlar lujuuden.

RiderBudsien rakenne. Silikoni takaa pehmeyden, teräs ja kevlar lujuuden.

RiderBudseissa ei ole minkäänlaista elektroniikkaa, vaan ne ovat täysin passiivista teknologiaa myös äänenvaimennuksen osalta. Ja siitähän ei ole mitään pahaa sanottavaa, jos toteutus on hyvä.

Kuulokkeitten kehitystyötä tehdessä on kyselty yli tuhannen motoristin mielipiteitä siitä, millaiset niiden pitäisi olla, ja pyritty ottamaan palaute huomioon. Se on tietysti erittäin vahva argumentti näiden kuulokkeiden puolesta.

RiderBudes-paketin osat.

RiderBudes-paketin osat.

RiderBudsit keräävät parasta-aikaa joukkorahoitusta Indiegogon kautta. Tätä kirjoitettaessa hanke on rahoitettu jo 288 prosenttisesti ja summa on ehtinyt 75 745 euroon tavoitellusta 26 274 eurosta.

Halvimmillaan RiderBudsit saa rahoituskampanjan kautta 113 euron hinnalla. Siinä on alennusta normaalihintaan noin 35 %. Arvioitu toimitusaika on toukuussa 2019. Mukana paketissa tulee sovitteita, kaapeleita ja säilytyspussi.

Kampanjaa on jäljellä neljä päivää ja sen Indiegogo-sivulle pääset tästä. Mikäli RiderBudsin esittelyvideo ei näy alla, voit katsoa sen täällä