Energican uusin superpyörä Ego Sport Black oli myös esillä EICMA:ssa. Se pystyy sähköpyörälle reippaaseen 240 kilometrin tuntinopeuteen. Mutta sen lisäksi esillä oli Samsungin elektroniikassa varustettu konseptipyörä Bolid-E. Yhteisprojekti tunnetaan nimellä Smart Ride, Älyajo.

Yksi niistä teknologoioista, mitä Smart Ride -hankkeessa on kehitetty on HD-tason kameroiden ja näyttöjen käyttö taustapeilien korvaajina. Kamerat on integroitu sekä pyörän etu- että takapuolelle ja niiden "elävää kuvaa" esitetään kahdella Samsung Galaxy älypuhelimella, jota on kiinnitetty varsinaisen mittariston molemmin puolin "älykkäiksi peileiksi".

Energica Bolid-E ja kaksi Samsung Galagya taustapeileina.

Energica Bolid-E ja kaksi Samsung Galagya taustapeileinä.

Sen lisäksi, että kaksoisnäyttö pystyy näyttämään kuvaa taaksepäin samoin kuin tavallinen peili, ne toimivat ikään kuin Heads-up-display, HUD, eli heijastusnäyttö. Eteenpäin kuvaavaa kameraa käytettäessä ne pystyvät myös analysoimaan ja osoittamaan kohteita ja uhkia edessä olevalla tiellä.

Peilejä voidaan myös käyttää kojelauta- tai toimintakamerana, jolloin kuljettaja voi jälkikäteen elää uudelleen jännittäviä hetkiä radalla. 

Energica Bolid-E.

Energica Bolid-E.

Toinen uusi teknologia on bluetoothin ja NFC- eli lähitunnistusteknologian (Near Field Communication) käyttö Energica Bolid-E-sähkömoottoripyörän ja Samsungin uuden Galaxy-kellon välillä.

Bolid-E käyttää Galaxyn kelloa eräänlaisena älyavaimena. Avaintoiminto voidaan myöntää myös muiden omistamille Galaxy-kelloille, jolloin nämä voivat käyttää moottoripyörää. Kelloa voidaan myös käyttää parkkipaikan etsintään.

Aiheesta lisää valmistajan sivuilla.

Energica Bolid-E.

Energica Bolid-E.

Energica Bolid-E

Energica Bolid-E ja erikoinen takavalo.

Energican E-Moto-luokan pyora.

Energican E-Moto-luokan virallinen kisapyörä.

Energica Ego Sport Black.

Energica Ego Sport Black.