Öhlins Racing on ollut varsin kuuluisa ja olennainen osa moottoriurheilua - sekä auto- että moottoripyöräpuolella - vuodesta 1976 lähtien, jolloin ruotsalainen Kent Öhlin perusti yrityksen ja tuotti ensimmäisen legendaarisen motocross-käyttöön suunnitellun iskunvaimentimensa.

Öhlins on muokannut teollisuudenalan globaaleja standardeja tuottamalla huipputeknistä vaimennus- ja jousitusteknologiaa kisatiimeille, mp-valmistajille sekä jälkimarkkinoille. Yrityksellä on jakelijoita 50 maassa ja valmistusta sekä Euroopassa että Aasiassa.

Öhlinsin ostamalla Tenneco vahvistaa asemaansa johtavana globaalina huippuluokan tuotteiden ja teknologioiden designerina, valmistajana sekä jakelijana. Öhlinsistä tulee Tennecon tytäryhtiö ja se saa pitää sekä brändinsä että tiiminsä. Kent Öhlin jatkaa osana Öhlinsiä ja vastaa strategian ja teknologian kehittämisen jatkuvuudesta. Hän jää yrityksen pienomistajaksi ja toimii Öhlinsin hallituksen jäsenenä.

– Yhdessä Öhlins ja Tenneco ovat vahva yhteenliittymä. Arvioituani molempien yritysten vahvuuksia, tein elämäni kovimman päätöksen - myydä elämäntyöni. Olen ehdottoman vakuuttunut siitä, että kehitymme erittäin myönteisesti tulevaisuudessa, ja että Öhlins hyötyy tilaisuuksista, jota sille syntyy Tennecon mukaantulon myötä.

Premiumiskunvaimentajavalmistaja Öhlinsin logo.

Premiumiskunvaimentajavalmistaja Öhlinsin logo.

Tenneco maksaa Öhlins Racingistä 160 miljoonaa dollaria, mikä on erittäin hyvin, kun ottaa huomioon, että Öhlinsin vuotuinen liikevaihto on noin 130 miljoonaa dollaria. Se tarkoittaa noin 1,2 kertaista hintaa suhteutettuna liikevaihtoon, kun kerroin yleisemmin on noin luokkaa 0,9.

Tennecoa kiinnostanee Öhlinsissä erityisesti sen elektroniikkaosaaminen, ruotsalaisyritys kun kun on edelläkävijä ja valmistaa myös semiaktiivisia elektronisesti ohjattuja iskunvaimentimia.

Kauppa toteutuu vuoden 2019 alkupuolella, kerrotaan Öhlinsin tiedotteessa.

Tenneco omisti aiemmin Marzocchin, kunnes se sulki yrityksen vuoden 2015 puolivälissä. Myöhemmin Marzocchi myytiin VRM:lle italialaiselle autoalan yritykselle.