BBC:n mukaan rikollisten skoottereilla ja mopedeilla tekemät varkaudet kuten matkapuhelinten anastamiset ja muut vastaavat ovat saavuttaneet joillakin alueilla epidemian mittasuhteet ja rikolliset käyttävät erilaisia temppuja, kuten ottavat pois kypärän päästään estääkseen poliisia ajamasta heitä takaa loukkaantumisen pelosta. Ja nimenomaan rikollisen loukkaantumisen pelosta.

Lontoon poliisilla onkin nyt uusi taktiikka, joka on pudottanut jo 36 % skootterein toteutettujen rikosten määrää. Kypärän päästä ottaminen ei myöskään pelasta voroa, sillä poliisilla on lupa kaataa pakenija nurin tömäämällä tähän poliisiautolla.

Tammi-lokakuun aikana vuonna 2018 niiden varkauksien määrä, joita toteutettiin skoottereilla tai vastaavilla on laskenut 12 419:ään. Se on yli 7000 tapausta vähemmän kuin viime vuonna vastaavana jaksona.

Poliisi kertoo, että Operaatio Veniceen osallistuvat poliisiautojen kuljettajat on erityisesti koulutettu. He tekevät päätöksen tapauskohtaisesti ja ennen kuin viattomat sivustakatsojat loukkaantuvat. Taktiikka ei ole poliisin edustajan mukaan uusi, mutta sitä käytetään nyt entistä useammin. 

Independent Office for Police Conduct (IOPC) joka tutkii poliisi käyttämien keinojen laillisuutta selvittää kolmea tapausta, joissa Metropolialueen poliisit ovat käyttäneet "taktista kontaktia" autojen avulla skoottereihin. Yksi tapauksista on sellainen, missä 17-vuotias poika oli saanut vammoja päänsä alueelle.  

Yksikään näistä kolmesta tapauksesta ei ole kuitenkaan aiheutunut Operaatio Veniceen osallistuvien poliisien toimesta.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täältä tai yllä olevasta BBC:n linkistä. Video sisältää materiaalia, joka ei välttämättä sovellu kaikille.