Polkimien puuttuminen vie mahdollisuuden ainakin Suomessa rekisteröidä sitä sähköpolkupyöräksi, mutta eivätpä siihen antaisi mahdollisuutta teho- ja huippunopeuslukematkaan. Pienitehoisemmankin version takanapaan sijoitetun moottorin teho- ja suorituslukemat ovat 6 hv ja 50 km/h ja isotehoisemman 8,5 hv ja 80 km/h. Meillä molemmat versiot taidettaisiin rekisteröidä kevytmoottoripyöriksi.

Maksimiajomatka latauksella on 80 km, joten siitäkin selvinnee, että SOL Pocket Rocket on suunniteltu kaupunkikäyttöön. 

SOL Pocket Rocket Noped

SOL Pocket Rocket, takaswingi, levyjarru ja napamoottori.

Vääntöä sähkömoottori antaa parhaimmillaan peräti 150 Newtonmetriä!

Pyörä on kevyt ja minimalistisen näköinen. Se painaa vain 55 kilogrammaa ja kun se on varsin kompaktin ja jämäkän oloinen, niin käsiteltävyyskin lienee kohdallaan. Pyörässä on vaihdettavat akut, alumiininen runko ja vanteet.

SOL Pocket Rocket Noped

SOL Pocket Rocket.

Rakenne on sinänsä yksinkertainen: putkesta taivutettu kompakti ja vaikuttavan näköinen runko, alumiininen keinuhaarukka, levyjarrut ja napamoottori sekä etu- ja takavalot.

Pyörän mukana tulee tietenkin oma älypuhelinsovellus, joka on saatavissa sekä iOS:lle että Androidille.

SOL Pocket Rocket Noped

SOL Pocket Rocketin älypuhelinsovellus.

SOL Pocket Rocket on suunniteltu Stuttgartissa, ja se valmistetaan Saksassa. Taskuraketti on ehtinyt jo saada muotoilupalkintoja, vaikka sen sarjatuotantoon ollaan vasta hakemassa rahoitusta Indiegogon kautta. 

Tähän mennessä se on onnistunut keräämään 61 582 euroa 200 000 euron tavoitteestaan. Hanketta on jäljellä vielä 25 päivää. Halvimmillaan Taskuraketin omistajaksi pääsee 4499 eurolla plus rahtikuluilla, ja kalliimpi versio, Pocket Rocket S, maksaa 5650 euroa ilman rahtia.

SOL Pocket Rocket Noped

SOL Pocket Rocket.

Pyörä on varmasti huomiotaherättävä muotoilultaan mustan putkirunkonsa ja hienon led-takavalonsa kanssa. Takavalo johtaa ajatukset myös ilman muuta pyörän nimeen. Selviää, mistä se on peräisin.

SOL Pocket Rocket Noped

SOL Pocket Rocketin rakettitakavalo.

SOL Taskuraketin rahoitushankkeen sivulle pääset tästä. Alla esittelyvideo.