Shadowin sisäministeri ja parlamenttiedustaja Diane Abbot on kritisoinut Metropolialueen poliisin uutta toimintapaa törmätä pakenevat skootterit ja moottoripyörät nurin, yrittäessään kamppailla pääkaupungissa rehottavaa rikollisuutta vastaan.

Työväenpuolueen edustaja Abbot on todennut Twitterissä, että "poliisit eivät ole lain yläpuolella" ja että "ihmisten törmäyttäminen pyöriensä selästä sisältää vaarallisia riskejä". 

Camdenin poliisi on kuitenkin iskenyt takaisin sanoen, että sellaisen, joka on vastuussa lakien säätämisestä, pitäisi ymmärtää, että taktisen kontaktin käyttäminen vaarallisten takaa-ajojen lopettamiseen on "kokonaan lainsäädäntömme sallimissa rajoissa".

Myös Waltham Forestin poliisi kommentoi asiaa toteamalla: "Pienentääkseen yleisölle ja myös rikollisille aiheutuvia riskejä käytämme joukkoa erilaisia taktiikkoja, joihin kuuluu myös taktinen kontakti. Tänä vuonna moottoripyörillä ja skoottereilla suoritettujen rikosten määrä on pienentynyt huomattavasti viime vuoteen verrattuna". 

Tässä vaiheessa Ms. Abbott ei vielä ole vastannut. Twiitin jatkona on joka tapauksessa kommentointia puolesta ja vastaan. Diane Abbottin twiitin voit lukea täällä.

Asiasta kertoi ensin Morebikes.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Päivän video: Lontoon poliisi kaataa kylmästi poliisiautolla törmäämällä skoottereilla liikkuvat varkaat - ei sovi herkille