H&H Classicsin tiedotteessa todetaankin, että kyse ei varmastikaan ole ensi vuoden mittaan kalleimmasta myytävästä pyörästä Britanniassa, mutta kylläkin tunnetuimmasta. Tietyn ikäiset britit ovat mp-korttia suorittaessaan taatusti nähneet kuvia pyörästä opiskelussa käytetyssä kirjassa.

– Tämä pyörä on osa kollektiivista autoalan historiaamme. Voit huoletta todeta, että se on urbaani legenda. Pyörä, jota käytettiin opettamaan meitä, miten ajaa turvallisesti ja miten pitää motoristit turvassa, toteaa H&H:n mp-myyntipuolen päällikkö Mark Bryan.

Kuva tieliikenneoppaasta.

Kuva tieliikenneoppaasta.

Pyörä on vuosimallin 1973 Triumph TR6R Tiger 650 ja sen omistaja oli ollut uudesta asti maan Liikenneministeriö. Sitä käytettiin Highway Coden kuvauksiin vuonna 1978.

Pyörästä on olemassa kirjassa yksi kuva takaapäin, ja sen rekisterinumero on selvästi nähtävissä. Pyörän osti huutokaupassa liikennepoliisi vuonna 1978, ja se myytiin nykyiselle omistajalleen Nick Searsonille vuonna 1982.

Trumppa takaa.

Trumppa takaa rekisterinumeroineen.

Pyörä on pidetty alkuperäisessä kunnossaan ja toimivana kaikki nämä vuodet. Nyt Nick on kuitenkin myymässä sen, sillä hän käyttää sitä yhä vähemmän.

Triumph tulee täydellisenä ja sen mukana on kopio Highway Code -kirjasta sekä Road Safety -lehti, jossa poliisiupseeri kertoo omistaneensa pyörän.

Lisätietoja H&H Classicsin sivuilta täältä

Higway Code - opus, joka teki Trumpasta kuuluisan.

Higway Code - opus, joka teki Trumpasta kuuluisan.