Savic Motorcyclesin huippumallin Alphan teho on 60 kW / 80 hevosvoimaa, ja sille luvataan 250 kilometrin ajomatka kaupunkiympäristössä. Hinnaksi pyörälle (Australiassa) kaavaillaan noin 9400 euroa.

Yrityksen perustaja on 26-vuotias melbournelainen insinööri Dennis Savic. Savic Motorcyckes keskittyy tehokkuuteen, yksinkertaisuuteen sekä pitämään hinnat edullisina. Perusmalli Omegan hinta on 7800 euroa, tosin siinä on laimeampi, 20 kW / 27 hv moottori.

Pyörät valmistetaan yksinkertaisen, kaartuvan teräsputkirungon ympärille. Vaikka prototyypillä iso, jäähdytysrivoitettu akkuyksikkö on erillinen, tuotantopyörässä akku ja moottori integroidaan yhteen, nestejäähdytteiseen L-kirjaimen muotoiseen yksikköön, joka muodostaa rungon kantavan osan.

Prototyypissä käytetään myös suuria sylinterinmuotoisia akkuelementtejä, mutta tuotantopyörässä käytetään kompaktimpia pussielementtejä. Akuston maksimikoko on 11 kW ja Alpha-mallin, joka on nopein, käyttöjännite on noin 150 volttia.

Painavin tuotantomalli nostaa puntarin 180 kg:n lukemaan, kun taas Delta- ja Omega-mallit ovat kevyempiä, mutta niissä on myös pienemmät akut ja moottorit.

 

Koko Savic-tiimi ja Savic cafe racer.

Koko Savic-tiimi ja Savic café racer.

Alphan 80-hevosvoimaisen moottorin pitäisi olla aikamoinen mylly ainakin, jos sitä vertaa Zeron 70-hevosvoimaiseen SR:ään, kiitos 150 Nm:n väännön, joka on käytössä koko kierrosalueella. Huippunopeudeksi luvataan 160 km/h.

Vaikka pyörä on suunniteltu Australiassa, Savic tunnustaa tuotannon realiteetit, ja tuotantoketjua rakennetaan Taiwaniin. Ensimmäinen tuotantoerä valmistuu 2020, ja sen koko on noin 50-100 pyörää. Savic aikoo myydä ensimmäisen tuotantoerän Australiassa ennen kuin pyrkii laajentamaan jakeluverkostoaan.

Haasteena tulee olemaan Australiassa vasta rakentumaisillaan oleva latausverkosto, motoristien vanhakantainen asennoituminen sekä valtion tukien puuttuminen vähäpäästöisiin pyöriin siirtymisessä.

Aiheesta lisää Savicin kotisivuilla. Asiasta kertoi ensin New Atlas.