Sillä tavalla kuin Bel & Bel kierrättää käytettyjä Vespoja yksipyörisiksi, niin hommassa on ideaa. Otetaan käytetyn Vespan etukilpiosa ilman etupyörää, yhdistetään se istuimeen ja takaosaan, lyhennetään sopivaksi, korvataan polttoainemoottori ja bensatankki sähkömoottorilla ja akulla, ja siinä se sitten onkin. Bel & Belin yksipyöräinen skootteri.

Oheiset kuvat kertovat paljon sen ulkonäöstä, ja video todistaa sen, että sillä pystyy myös ajamaan. Ja vanhan Vespan kierrätyksestähän tässä on kyse.

Bel & Bel Z-One, yksipyöräinen sähköskootteri.

Bel & Belin osin uusiokäyttöyksipyörä tottelee mallinimeä Z-One. Ajamisen pitäisi itse asiassa olla helppoa, sillä pyörä pysyy pystyssä itsestään. Siinä käytetään hyväksi gyroskooppeja ja kiihtyvyysantureita, jolloin kuljettaja pystyy keskittymään hauskanpitoon eli ajamiseen.

Virtapuolesta huolehtii 60 voltin litium-ioniakku ja pyörä pystyy noin 32 km/h huippunopeuteen. Kyse on kaupunkityömatkoihin tarkoitetusta yksipyörästä.

Bel & Bel Z-One, yksipyöräinen sähköskootteri.

Ajomatka latauksella vaihtelee 50-65 kilometrin välillä ja riittänee hyvin, jos asut kaupungissa. Ohjaustanko on varustettu lataustason osoittimella ja valokytkimellä.

Hinnasta ja saatavuudesta ei ole vielä tietoa, mutta kiinnostava tuote joka tapauksessa. Bel & Belin sivustolle pääset tästä.

Bel & Bel Z-One, yksipyöräinen sähköskootteri.

Bel & Belin sivuille eksyessä kannattaa orientoitua siihen, että sivustolla on kaikenlaista huippukiinnostavaa rahanreikää. Skoottereiden kierrätyksen lisäksi se uusiokäyttää myös autonosia. Miltä tuntuisi esimerkiksi toimiston sohva, joka on tehty vanhasta Letukasta?

Aiheesta aiemmin: Espanjalainen yritys tekee hienoja tuoleja vanhoista Vespoista