Ludovic Lazarethin lentävässä pyörässä on sukulaisuusuhde Troniin sikäli, että siinä on kaksi sivusuunnassa kapean lähelle toisiaan sijoitettua pyörää. Vanteitten "navoissa" on suihkumoottorit, joten pyörät kallistuvat vaakasuoraan, kun lentäminen alkaa, ja suihkumoottorit kytketään päälle, joten kulkineesta tulee hoverbike, leijupyörä.

Pyörä on todella vaikuttavan näköinen - se vähä, mitä videolta saa siitä selvää - ja muistuttaa Lazarethin toista kustomoitua pyörää, LM-847:ää. Siinä on niin ikään neljä pyörää ja 4,7 litran V8-moottori. Kapistus on varsin jykevän ja vaikuttavan näköinen jössikkä. Siinä jokainen pyörä on kiinni rungossa omalla yksiaisaisella keinuhaarukallaan.

Lazareth LM-847 ja Maseratin 4,7 l V8.

Lazareth LM-847 ja Maseratin 4,7 l V8.

Lentävässä moottoripyörässä keinuhaarukoita on modifioitu siten, että ne kääntävät pyörän napasuihkumoottoreineen vaaka-asentoon, jolloin suihkuvirtaus suuntautuu suoraan alaspäin ja pyörä lentää kuin nelimoottorinen drone.

"La Moto Volante", eli Lentävä moottoripyörä on kehitetty yhteistyössä Jetcatin kanssa. Se on saksalainen suihkumoottorivalmistaja, joka tekee esimerkiksi "Jetman" Yves Rossille tämän käyttämät moottori samoin kuin NASA:n / Skunk Worksin X-56A koelentoaluksen moottorit. Tämä tarkoittaa sitä, että suihkumoottorit ovat olemassa olevaa, laillista tavaraa.

Lazarethin La Moto Volante on taatusti vakuuttava ilmestys normaaliajossakin.

Lazarethin La Moto Volante on taatusti vakuuttava ilmestys normaaliajossakin.

On mielenkiintoista nähdä, miten Lazareth on onnistunut sijoittamaan suihkumoottorit vanteitten napoihin ja mahduttamaan niihin levyjarrut ja tekemään koko paketin vielä ajettavaksikin sekä maan- että ilman teillä.

Lazarethilta löytyy video myös LM-847:sta, jossa ihmetystä herättää jo se, miten ketjuveto ja jousitus neljine swingeineen toimii. Ehkä malli on toiminut inspiraation antajana lentävään moottoripyörään, tai sitten ollut esi- ja kokeiluaste isommalle tavoitteelle.

Emme tietenkään vielä tiedä, millainen maa-ajoon soveltuva moottori "La Moto Volantessa" on, mutta jonkin verran siinä täytyy olla kokoa ja tehoa, sillä paketti näyttää tosi painavalta.

Lazarethin La Moto Volante

Lazarethin La Moto Volante - suihkumoottorit kytkettynä päälle - valmiina lentoon?

Lazareth lupaa tiiserivideollaan julkistaa lentävän pyöränsä 31.1.2019 eli reilun kuukauden kuluttua. Odotamme suurella mielenkiinnolla. 

Aiheesta kertoi ensin New Atlas. Lazarethin sivuille pääset tästä. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Lazarethin Maseratin V8:lla varustettu 4-pyöräinen moottoripyörä videolla