Yamaha toi YZF-R1:n markkinoille kaksi vuosikymmentä sitten. Tämä sporttipyörä mullisti omalta osaltaan Superbike-maailmaa. Sillä  on saavutettu hyviä tuloksia FIM Endurance World Championship- ja FIM Superbike World Championship -kisoissa sekä menestystä myös Superbike-luokissa.

Pyörän värityksen perustana käytettiin ensimmäisen, vuonna 1998 julkistetun mallin punaista, mustaa ja valkoista. Yamahan tehdastiimi ajoi tässä perinteisessä värityksessä ja rikkoi 2018 Suzukan 8. tunnin kisoissa oman ennätyksensä ja ajoi YZF-R1:llä neljänteen perättäiseen voittoonsa.

YZF-R1 GYTR ”20th Anniversary” on valmistettu vain ratakäyttöön. Tässä kilpapyörässä on mm. Öhlinsin etuhaarukka, säädettävä ohjausiskunvaimennin, titaaninen Akrapovič-pakoputkisto ja muita GYTR-osia vakiona. Osat on listattu sivustolla www.yamaha-racing.com/yzf-r1-gytr.

Yamaha valmistaa tätä ratapyörää vain 20 kappaletta - yhden jokaiselle vuodelle jona YZF-R1 on määrännyt tahdin Supersport-maailmassa. Moottoripyöriin on kaiverrettu Limited Edition -numero ja pyörän mukana toimitetaan alkuperäistodistus.

Nämä moottoripyörät kootaan, testataan ja hienosäädetään yksilöllisesti. Kun virallisen Yamaha Racing Teamin asiantuntijat ovat koonneet yksittäiskappaleena valmistettavan pyörän, sen moottori ajetaan sisään dynamometritestillä ja moottoripyörään tehdään ensimmäinen öljynvaihto käyttäen Yamalube-öljyä. Sen jälkeen nämä sporttipyörät ovat täysin valmiita valloittamaan kilparatoja.

YZF-R1 ”20th Anniversary” -pyörän onnekkaat omistajat saavat samalla kutsun Yamaha Racing Experience -tapahtumaan kaudella 2019. Yamaha Racing Experience -tapahtumassa asiantuntijat auttavat saamaan uudesta Superbike-pyörästä kaiken irti, ja tekevät viimeiset hienosäädöt.

Oman pyöräsi voit varata täältä. Kiinnitä erityistä huomiota hakemuksia ja laitteiden jakamista koskeviin ehtoihin.

YZF-R1 GYTR on vain ratakäyttöön, eikä sitä voi rekisteröidä liikenteeseen.

Aiheesta aiemmin: Teknokauneutta: 2019 Yamaha YZF-R1 GTYR ratatykkiä valmistetaan vain 20 kappaleen sarja - tilattavissa pian