Travis Pastrana on entinen motocross-ammattilainen, joka ryhtyi kilpauransa jälkeen stunt-kuljettajaksi ja on niittänyt mainetta myös keräämällä rahaa hyväntekeväisyyteen.

AMA eli American Motorcyclist Association valitsee vuosittain yksilön tai yhteisön, jolla on ollut syvällisin vaikutus moottoripyöräilyn maailmaan viimeisen 12 kuukauden aikana.

Viime heinäkuussa Pastrana valtasi miljoonien mielikuvat kolmen ainutlaatuisen Las Vegasissa moottoripyörällä tekemänsä hypyn jälkeen. Hyppyjen inspiroijana toimivat legendaarisen uskalikon Evel Knievelin tekemät vastaavat yritykset 60- ja 70-luvuilla.

Pastrana on AMA:n elinikäinen jäsen maksettuaan 25 vuotta yhtämittaisesti jäsenmaksua yhdistykselle.

– Harva asia ihmisissä tai moottoripyöräilyssä nykyään kaappaa mielikuvituksen tämän päivän nuorissa samalla tavalla kuin mitä Knievel teki minulle poikasena, AMA:n presidentti ja pääjohtaja Rob Dingman sanoo. – Travis Pastranan esitys epäilemättä nappasi nuorten ihmisten huomion tavalla, jota ei ole tehty sitten Knievelin päivien.

– Hän toi moottoripyöräilylle myönteistä asennetta median valtavirrassa tavalla, joka auttaa edistämään moottoripyöräilyä ja moottoripyöräilyn elämäntapaa, Dingman selitti. – Tästä syystä AMA:n johtokunta nimesi Pastranan vuoden 2018 motoristiksi.

Sen lisäksi, että Pastrana teki nämä huippustunttinsa Las Vegasissa, hän nosti tietoisuutta hurrikaani Marian aiheuttamista tuhoista Puerto Ricossa ja auttoi keräämään rahaa motocross-ratojen, kotien ja koulujen jälleenrakentamiseksi.

Pastrana aloitti uransa extremelajeissa eräänä Yhdysvaltain kovimmista amatöörimotocrossareista. Ensimmäisen mestaruutensa hän voitti vuonna 1994.

Pastranan Las Vegasin hypyistä aiemmin sivuillamme: Travis Pastrana niittasi kerralla kolme stuntti-ikoni Evel Knievelin huippustunttia - mukaan lukien hyppy 24 bussin yli

Travis Pastrana - kaikkien aikojen paras stuntman?

Travis Pastrana - kaikkien aikojen paras stuntman?