Oheinen video on kuvat auton kojelautakameralla. Siinä näkyy selvästi, miten joku ohittaa moottoripyörällä auton vasemmanpuoleisinta kaistaa, ja leikkaa sitten keskikaistalta oikeanpuoleiselle. Seuraavaksi tapahtuukin paniikkijarrutus, kun oikeanpuolimmaisimman kaistan liikenne matelee muihin verrattuna tai on kokonaan pysähtymässä.

Pöllähdyksestä päätellen pyörän takajarru lukkiutuu ja motoristi menettää pyöränsä hallinnan ja kaatuu tai kaataa sen tahallaan. Onneksi kaikki päättyy sillä tavalla hyvin, että motoristi nousee liu'un jälkeen ylös. Ja on ilmeisimmin voimissaan.

Tapahtuma on hyvin inhimillinen ja voi sattua kenelle vain. Osasyyt: liian suuri nopeus muihin kaistoillaliikkujiin verrattuna, ja Mikeb813, jonka kamerasta video on kertoo, että kuski oli sanonut "En odottanut, että liikenne olisi ollut pysähtyneenä tuolla tavoin".

Toisin sanoen maltillisemmalla ohitusvauhdilla riski olisi pienentynyt ja muistamalla ennakoida mahdollisuus, että oikeanpuoleisin kaista ajaa joka tapauksessa hitaammin, olisi ehkä jäänyt paremmin aikaa hallitulle jarrutukselle.

Lisäksi kolmannen kaistan piennaralueella näyttäisi olevan tilaa väistää, jos maltti olisi ollut mukana.

Mutta on niin helppo sanoa jälkikäteen, kuten niin moni meistä tietää. Ennakoimisen merkitys näkyy tässäkin niin hyvin juuri siksi, että kun akuutti tilanne iskee, niin siihen johtaneet virheet on jo tehty.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.