Harley siis esitteli kaksi sähkömoottoripyöräkonseptia, joiden pitäisi myydä uusille käyttäjäryhmille merkin osaaminen kaksipyöräisillä ajamisen kokemisesta ja rikkoa rajoja designissä ja teknologiassa. Nämä moottoripyörät ovat Harleyn tiedotteen mukaan merkittävä osa "useampia teitä Harley-Davidsoniin" -strategiaa. Kyse on heinäkuussa julkistetun uuden strategian mukaisesta suunnitelmasta kiihdyttää uuden kuljettajasukupolven rakentamista tuomalla kaupan uusia tuotteita vanhojen mp-segmenttien lisäksi, parempi saavutettavuus sekä sitoumusta vahvistaa jälleenmyyjien asemaa globaalisti.

Lyhyemmin: tavoite on saada nuoremmat, X- ja y-sukupolvet kiinnostumaan moottoripyörällä liikkumisesta sekä tietysti erityisesti Harley-Davidsoneilla ajamisesta tuomalla ekologisempia ja kokonaan uudenlaisia moottoripyöriä tarjolle.

– Olemme liikkuvuuden kehityksen historiallisessa liitoskohdassa, ja Harley-Davidson on eturintamassa, yrityksen pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Matt Levatich totesi. – Innovaatio, joka liikuttaa sekä sielua että kehoa on aina ollut brändimme ytimessä, ja tämä uusi luku historiassamme on luoda tuotteita ja mahdollisuuksia olemassaoleville ja tuleville kuljettajille kaikissa ikäluokissa ja kaikilla elämänaloilla. 

– Nämä kaksi konseptia ovat lisäkannanotto vahvistamaan sitoumustamme sähköisen liikkumisen aikakaudella, joka alkaa ensi syksynä vuosimallin 2020 Livewiren tuotannolla, Levatich vahvisti.

Konseptien tehosta, markkinoilletulosta tai ajomatkasta latauksella ei annettu tilaisuudessa tietoja. Pyörät kuuluvat selvästi pienikokoisempaan ja kevyempään sarjaan kuin Livewire.

Ainakin ulkonäöllisesti liikutaan uusien konseptien myötä varsin kauas siitä Harley-Davidsonista, mihin on totuttu, ja mitä on pidetty merkin "perimänä" viimeisen 40-50 vuoden ajan. Mielenkiintoista nähdä, mitä tuleman pitää, ja miten Harley menestyy sähköpyöriensä kanssa. Livewiren ulkonäön ja toteutuksen osalta merkki on selvästi konservatiivisempi.

Aiheesta aiemmin: Harley-Davidson julkisti sähkömoottoripyörä Livewiren tekniset tiedot ja hinnat

Harley-Davidsonin konsepti nro 2.

Harley-Davidsonin sähköisen moottoripyörän konsepti nro 2.