RJ and C Metal Fabricatorsin omistaja, jo edesmennyt Rickey Jensen tunnettiiin hiljaisena miehenä, joka oli tarkka yksityisyydestään ja enimmäkseen eleli omissa oloissaan. Joidenkin mielestä hänellä oli taipumusta hamstrata tavaroita, mutta koska hänellä oli metallialan yritys, hänen valtavat romumetallikasansa ja romuvarastonsa näyttivät vain olevan osa liiketoimintaa. 

Jensenin kuoleman jälkeen kuitenkin löydettiin aivan toisenlainen kokoelma. Se oli kätketty hänen riippulukolla suljetun latonsa hämäriin nurkkiin. Toisin kuin hänen romuläjänsä, tämä kokoelma oli huolella vaalittu arvokkaiden tavaroiden aarreaitta. Siihen kuuluu 15 todella vanhaa Indian-moottoripyörää - vanhin niistä vuodelta 1908 - sekä satoja yksittäisiä Indian-aiheisia muistoesineitä.

1908 Indian single Camelback

1908 Indian single Camelback

Kokoelma on niin harvinainen ja haluttava, että se jättää varjoonsa kaikki vastaavat ennen sitä, Mecumin tiedotteessa väitetään.

Vaikka Jensenin vetäytyvä luonne johti siihen, että hänestä ei juurikaan tiedetä mitään tänä päivänä, yksi asia on varma: hän oli mies, joka eli ja hengitti Indianin brändille. Lisäksi hänen omistautuneensa Indianille sai aikaan yhden hienoimmista Indian-kokoelmista kautta aikojen.

Kokoelman tavarat ja pyörät ulottuvat aivan Indianin alkuvuosilta sen ensimmäiseen katkeraan loppuun saakka. Jensenin kokoelma on erittäin huomattava, ja se, että hän onnistui rakentamaan sen täysin salassa on uskomatonta. Kerrotaan, että ennen hänen kuolemaansa ehkä vain kaksi muuta ihmistä on saanut sen nähdäkseen.

1928 Indian Ace Four

1928 Indian Ace Four

Ihmetyttääkin, että miten hän ylipäätään on saanut sen kasattua.

Jensenin uskomaton latolöytökokoelma huutokaupataan tammikuun 22.-27. päivinä Las Vegasissa. Todennäköisyydet, että näin laajoja ja kattavia latolöytöjä enää tehdään, pienenevät vuosi vuodelta. Voidaan jopa olettaa, että tämä voi olla viimeinen tämän tasoinen Indian-latolöytö maailmassa.

Jensenin koko kokoelmaa pääset ihailemaan Mecumin sivuilla tästä. Sivustolla kannattaa todella käydä ihmettelemässä, ja selata sitä alemmas ja alemmas. Kokoelma kattaa melkein mitä tahansa aikakausiensa Indian-tavaraa kelloista ja solmioista öljypurkkeihin ja työkaluihin sekä voittoesineisiin jne. moottoripyöriä unohtamatta. Kokoelma on merkittävä ja suuren työn tulos.

Jokaiselle Indian-fanille varmasti todellinen aarreaitta. 

1936 Indian Four.

1936 Indian Four.