Dakar-Rallin viides päivä lähti Tacnasta, mikä on etäisin paikka Perun pääkaupungista Limasta, mihin kuljettajat ovat tänä vuonna tiensä löytäneet. Matka takaisin kohti Limaa alkoi ylittämällä pitkä fesh-fesh-vyöhyke ennen päivän varsinaista reittiä. Se taas vei kisaajat pitkin satunnaisesti kiemurtelevia kanjoneita, mikä tietenkin koitui valokuvaajien iloksi. Ensimmäinen pitkä jakso vei kuljettajat lähelle Ilon dyynejä, missä tarjolla oli tupla-annos hiekkaa. 

Varovaisen alun jälkeen Sam Sunderland antoi muistutuksen siitä, miksi hän voitti Dakarin vuonna 2017. Virallinen KTM-kuski onnistui nappaamaan vuoden ensimmäisen etappivoiton ja saavuttamaan minuutilla kokonaiskilpailun johtajaa Ricky Brabecia.

Paulo Goncalves aloitti Dakarin vauhdilla siitä huolimatta, että hänen pernansa operoitiin muutama viikko sitten. Portugalilainen kuljettaja oli kuudentena yleiskilpailussa vielä perjantaiaamuna, mutta hän kolaroi 155 kilometrin kilometrin kohdalla. Tuloksena oli päävamma ja todennäköisesti murtunut oikea käsi, joten hän joutui keskeyttämään kisan viidennen kerran niistä kahdestatoista, joihin hän on osallistunut.

Dakar-Rallin 5. ajopäivän tulokset.

Dakar-Rallin 5. ajopäivän tulokset.

 

Kun Joan Barredakin joutui keskeyttämään, tapahtuma merkitsee huonoja uutisia Hondalle, vaikka merkki johtaakin kisaa puolivälissä kiitos Ricky Brabecin.

Päivän lainaus: 

Ricky Brabec: "En tiedä onko se unelmaa vai todellisuutta. Se on tosi villiä. Haluaisin, että marginaali seuraavaan olisi suuri, mutta se on vain minuutin tällä hetkellä. Niinpä minun on vain selviydyttävä seuraavat muutamat päivät ja vain päästävä yhdeksännen päivän lähtöön saakka. Dakar ei ole koskaan helppo, mutta en koskaan ajatellut voivani olla yleiskilpailun johdossa. Minulla on kovat odotukset, ja olen tehnyt paljon töitä tämän eteen, käyttänyt paljon aikaa ja rahaa harjoittelemiseen viimeisten muutaman kuukauden aikana tätä rallia varten. Se kantaa selvästi hedelmää ja olen tyytyväinen pyörääni. Luottamukseni pyörääni ja itseeni on todella hyvä juuri nyt. Olen erittäin onnellinen tämänpäiväiseen tulokseeni, joten lepopäivän jälkeen olen hyvässä asemassa jatkamaan. Toivon, ja ristin sormeni, että voittaisin lepopäivän jälkeisen kisapäivän ja saisin lisää eroa seuraavaan. Voittaminen olisi historiaa kahdestakin syystä: 1. Olisin ensimmäinen amerikkalainen, joka on voittanut Dakarin ja 2.: saisin katkaistua KTM:n niin monen vuoden voittosuoran. Hartioillani on paljon paineita, mutta en anna sen vaivata - haluan vain mennä ja pitää hauskaa, nauttia hetkestä ja toivottavasti voimme voittaa seuraavan viiden päivän aikana." 

Dakar-rallin kokonaistilanne. 5. jakson jälkeen.

Dakar-rallin kokonaistilanne. 5. jakson jälkeen.