Dakar-rallin seitsemännen osuuden alussa nopeat miehet olivat elementissään alkupään nopeilla offroad-osuuksilla ensimmäisen 100 kilometrin verran. Sen jälkeen alkoikin taas Fesh-fesh-hiekan osuus ja tasangon karkeat urat osuuden puolivälissä. Seuraavat 50 kilometriä oli omistettu dyynisurfareille Duna Granden ja Duna Argentinan osuuksilla. Loppumatka olikin sitten taas nopeampaa maastoa.

Sam Sunderlandin vuoden 2019 Dakar-ralli on ollut vuoristorataa, mutta maanantaina mies onnistui 323 kilometrin lenkillä San Juan de Marconan ympäristössä. Vuoden 2017 kokonaiskisan KTM-voittaja otti toisen osakilpailuvoittonsa tänä vuonna ja nousi kokonaiskisassa neljänneksi. 

Hondan José Ignacio Cornejo Florimo ajoi osuudella kakkoseksi ja niinikään Hondalla Ricky Brabec kolmanneksi. Yamahan Adrian van Beveren oli legin neljäs.

Tulokset 14.1.

Tulokset 14.1.

Kuten sanottua, Ricky Brabec palasi Dakarin kokonaiskisan johtoon, kakkosena Adrian van Beveren ja kolmantena Kotarin Toby Price.

Kisajärjestäjän tiedotteessa José Ignacio Cornejo Florimo nimettiin päivän suoriutujaksi. Mies kutsuttiin mukaan vuosi sitten viime hetkellä korvaamaan Paulo Goncalves, jolloin hän osoitti ansaitsevansa paikan arvostetussa Hondan tehdastiimissä aivan omilla ansioillaan. Vaikka nuori chileläis-kuljettaja on edelleen vasta hankkimassa kokemusta maailman kovimmasta rallista, hänestä on jo tullut Hondan luottopeluri. Yhtä lailla valmiina ryntäämään auttamaan pulassa olevia tiimitovereitaan, Cornejo on äärimmäisen nopea ja älykäs, kuten hän näytti eilen ajettuaan uransa parhaan tuloksen ja tulemalla toiseksi heti Sunderlandin jälkeen. Hänestä tulee varmasti pian uusi Dakarin osakilpailun voittaja. 

Kokonaistilanne 14.1.

Kokonaistilanne 14.1.