Kierroksella Piscon ympäri kuljettajat tutustuivat Ican autiomaahan kokonaan uudesta perspektiivistä. Päivä alkoi 80 kilometriä pitkällä dyynijaksolla, ja sitä seurasi sarja rannikon dyynejä, joita erotti Subida de los Burrosin ylämaa, ja kruunaten kaiken, toinen jakso dyynejä ja sen jälkeen kolme pelottavaa massiivia viimeisen sadan kilometrin aikana. Kaikki tämä oli enemmän kuin tarpeeksi heittämään hiekkaa kuljettajien rattaisiin, kuten mm. Yamahan Adrian van Beveren sai kokea.

Kilpailun suosikit lähtivät toiseksi viimeiselle osuudelle tietenkin voittaakseen. Nopeimmat kuljettajat starttasivat matkaan yhdessä ja pysyttelivät yhdessä lukuunottamatta Adrian van Bevereniä, joka näki voittomahdollisuutensa katoavan erämaan hiekkaan. Hänen pyöränsä moottori hyytyi vain 16 kilometriä ennen maalilinjaa.

Päivän voittajat löytyivätkin toisesta aallosta. Ranskalaisella Shercolla ajava Michael Metge voitti koko osakilpailun, toiseksi kiipesi MEC HRC:n Daniel Nosiglia. Vasta kolmanneksi ylsi johtokaartin Pablo Quintanilla Husqvarnallaan. KTM-kuljettajat Matthias Walkner ja Toby Price olivat seuraavina.

Päivän suorituskykyisin

Dakar-rallin tulokset toiseksi viimeisenä kisapäivänä.

Dakar-rallin tulokset toiseksi viimeisenä kisapäivänä.

Lopultakin Michael Metge onnistui voittamaan. Tämä oli jo hänen kuudes Dakar-rallinsa, ja hän on useimmiten varmistanut muiden voittoja. Kun hänet skoutattiin endurokisoista, hänet rekrytoitiin nopeasti kuljettamaan vettä huippukuskeille, kuten Yamahan Cyril Despresille ja Hondan Joan Barredalle. Monta kertaa Nímesissä Ranskassa asuva kuljettaja on päässyt niin lähelle kunnian kukkuloita Dakarissa, että hän on miltei maistanut kullan maun, joka sitten viime minuutilla on napattu pois hänen ulottuviltaan. Nyt mies lunasti lupaukset Shercollaan ja voitti johdossa olleet kuljettajat.

Minimiero kärjessä

Vuoden 2016 Dakarin voittaja Toby Price nousi nyt vuorostaan kärkeen, ja hänen ja kakkosena olevan Pablo Quintanillan välillä on eroa vain minuutti ja kaksi sekuntia 9 kisapäivän jälkeen! Luvassa on siis varmasti eeppinen kisa viimeisenä, kymmenentenä kisapäivänä Piscosta Limaan. Kokonaiskisan kolmosena matkaan lähtee Matthias Walkner.

Kokonaistilanne 9. päivän jälkeen.

Kokonaistilanne 9. päivän jälkeen.

Päivän sitaatti

– Annan 100 % itsestäni voittaakseni kisan, lupasi kakkosena kokonaiskisassa oleva Husqvarnan Pablo Quintanilla.

– Tänään oli massalähtö, joten ei ollut mitään mahdollisuutta ottaa eromatkaa. Haluan onnitella ystävääni Nacho Cornejoa, joka teki todella hyvää työtä, kaikesta kovasta yrittämisestä. Dyynit ja syvänteet vaikeuttivat navigointia. Mutta olen onnellinen päästyäni taas yhden päiväetapin loppuun ja siitä että vielä on jäljellä yksi osuus. Kyllä, kamppailu Tobyn kanssa on tiukkaa. Kisa on ollut todella rankka, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen tulokseen ja omaan suorituskykyyni. Mutta huomenna anna sataprosenttisesti kaikkeni voittaakseni kisan, Quintanilla kertoi.

Voit seurata Dakar-rallin tilannetta myös kisan virallisilla sivuilla täällä