Lightning Motorcycles julkisti eilen tiiserikuvan uudesta, maaliskuussa julkistettavasta mallistaan. Sen nimi on Strike, "Isku" tai "Ässä" suomennettuna. Yksinkertainen on kaunista myös mainonnassa, pyörälle luvataan huippunopeudeksi 257 kilometriä tunnissa, joten mikään nuhapumppu tämä "massamallikaan" ei ole. Myös latausaika on erittäin nopea, kiireetön kahvillakäynti riittää pikalaturilla.

Sekä tiiserikuvasta että suoritusarvoista päätellen kyseessä on sporttipyörä, jollainen myös Lightning Striken isoveli, LS-218-malli on. Sukunäkö on myös havaittavissa oheisesta LS-218-mallin kuvasta.

Lightning toteaa, että sen uusi pyörä tulee shokeeraamaan alan teollisuutta joka tasolla.

Yllättävin asia suoritusarvojen lisäksi on hinta: kun Harley-Davidson juuri kertoi uuden sähköisen loppukesästä myymälöihin tulevan Livewirensä hinnaksi karvan alle 30 000 dollaria, Striken saa Yhdysvalloissa halvimmillaan 12 998 dollarilla. Lisäksi Livewiren maksimiajomatka latauksella on vain 160 km kaupunkinopeuksilla. 

Lightning Motorcyclesin osaamisesta kertoo jotain Striken isoveljen, LS-218-mallin suorituskyky, joka on huippua joka tasolla. Kyse on todellisesta superpyörästä: sen huippunopeudeksi luvataan 351 km/h, teho on yli 150 kW / 200 hv (takapyörästä mitattuna), vääntö 228 Newtonmetriä, paino akkujen kanssa 225 kg, ajomatka keskimäärin 160 km (huom: valtatienopeuksilla) ja mikä parasta: latausaika pikalaturilla 30 minuuttia, level 2 -laturilla 120 minuuttia.

Kuten oheisista spekseistä näkyy, myös Striken suoritusarvot ovat melkoiset, joten odotamme maaliskuuta ja mallin lopullista julkistusta innolla.

Lightning LS-218, maailman nopein tuotantomoottoripyörä.

Lightning LS-218, maailman nopein tuotantomoottoripyörä.

Asiasta kertoi ensin Webbikeworld. Lisää aiheesta Lightning Motorcyclesin sivuilla täällä.

Aiheesta aiemmin: Maailman nopeimpien - 351 km/h - tuotantomoottoripyörien valmistaja laajentaa