Sähkömoottoripyörien markkinat ovat muuttumassa osaksi normaalia tarjontaa lähivuosina. Harley-Davidsonin LiveWire on jo tilattavissa ja tulee markkinoille elokuussa ja amerikkalainen Zero valmistaa pelkästään sähkömoottoripyöriä. Maailman nopeimmat tuotantomoottoripyörät tekee amerikkalainen sähkö-mp-valmistaja Lightning ja Italiassa nopeitten sähkömoottoripyörien lippua kantaa Energica. Unohtamatta tietysti BMW:tä, jonka kaksipyöräisten tuotantoon kuuluu myös sähköskootteri.

Mutta hälinää herätti se, että erittäin sporttisista pyöristään tunnettu Ducati on ilmeisesti ensimmäisten joukossa liittymässä sähköisten moottoripyörien valmistajien joukkoon.

Ducatin pääjohtaja Claudio Domenicali raotti Espanjassa Motostudent-tapahtumassa merkin sähköistä tulevaisuutta ja kertoi kuulijoille, että "tulevaisuus on sähköinen, emme ole kaukana sarjatuotannon aloittamisesta".

Ducati on tuottanut aiemmin sähköpolkupyöriä yhteistyössä muitten yritysten kanssa ja se teki yhteistyötä Milanon ammattikorkeakoulun kanssa sähkömoottorisen Ducati-koseptin, Ducati Zeron kehittämiseksi.

Domenicali on jopa nähty ajamassa sähköiseksi muunnetulla Hypermotardilla, johon oli asennettu Zero FX:n voimalinja.

Tämä ei ole ensi kerta, kun Ducati on ilmaissut aikeensa kehittää sähköinen moottoripyörä. Vuonna 2017 Ducatin Länsi-Euroopasta vastaava johtaja Edouard Lotthé paljasti, että merkin suunnitelmissa on sekä sähkömoottoripyörä että -skootteri. Hän povasi tuolloin, että mallit tulisivat myyntiin 2021.

Nyt vahvistus asiaan tuli korkeimmalta taholta, tokikaan Domenicali ei antanut tarkkoja aikarajoja. Asiasta kertoi monen muun lisäksi myös Electrek.