Hävittäjälentäjien kaltaisten heijastusnäyttöjen tulo myös moottoripyöräkypäriin on ollut tuloillaan jo vuosia. Motouutisten lukijat muistavat älykypärävalmistaja Skullyn onnistuneet rahoituskierrokset sekä ison uhon - lopulta keksijät tuhlasivat noin 12 miljoonaa taalaa omaan makeaan elämäänsä ja kypärä jäi kehitysasteelle. Skullyn otti siipiensä suojaan uusi omistaja, joka on paneutunut asiaan tosissan, kypärä on jo myynnissä: Skullyn laajennetun todellisuuden älykypärä Fenix AR-1 viimein toimitusvaiheessa

Heijastusnäytön saa kypäräänsä myös suomalaisamerikkalaisen Nuvizin kehittämän älylaitteen avulla, siitä enemmän vaikkapa täältä: Kestotestissä: Nuviz, kypärään tarkoitettu heijastusnäyttölaite - onko hinnalle katetta?

Lisäksi Jarvish on esitellyt heijastusnäytöllä varustetun kypärän, jonka pitäisi tulla markkinoille tämän vuoden mittaan: Jarvish X-AR HUD: heijastusnäytöllä, puheohjauksella ja kahdella videokameralla varustettu älykypärä askeleen lähempänä tuotantoa

Milanon EICMA-messuilla esitteli puolestaan CrossHelmet omaa HUD-kypäräänsä: CrossHelmet: digiajan kypärässä kamera kuvaa taaksepäin, kuva näkyy heijastusnäytöllä, sen pitäisi tulla puolestaan myyntiin tämän vuoden alkupuoliskolla.

NS-West

Kuvasta selviää ero katseen käytössä navigoinnissa. Vanhanaikaista navigaattoria käytettäessä päätä joutuu kääntämään alaspäin ja irrottamaan katseensa tiestä. HUDissa kuva on näkökentän alareunassa.

Nyt kuitenkin yksi tunnetuimmista ja suurimmista premiumkypärävalmistajista eli Shoei on yhdessä niinikään japanilaisen yhteistyökumppaninsa NS Westin kanssa esitellyt valmiin tuntuisen tuotteen, kypärän joka on varustettu heijastusnäytöllä.

Shoein kypärä tottelee ainakin tässä vaiheessa mallinimeä IT-HT, ja ominaisuudet ja toimintaperiaate selviävät oheisista kuvista. Heijastusnäytön etuna on, ettei moottoripyörän kuljettajan tarvitse siirtää katsettaan tiestä, vaan näytön tiedot tuodaan näkökentän päälle läpinäkyvinä. Kypärässä on myös Bluetooth-yhteys kommunikointijärjestelmiä varten sekä sisäänrakennettu kypäräpuhelin.

NS Westin sivuille pääset tästä

NS-West

Shoein IT-HT:n järjestelmä kokonaisuudessaan.