MoTukka kriisipalvelu toimi pitkään osana Suomen Motoristit ry:n toimintaa, mutta yhteistyö päättyi viime syksynä. Nyttemmin se on itsenäistynyt omaksi palveluksekseen. Se on ainoa keskustelevaa vertaistukea antava palvelu Suomessa, joka auttaa motoristeja ja heidän omaisiaan ja ystäviään, mikäli motoristi joutuu onnettomuuteen.

Apu on ilmaista ja perustuu koulutettujen vapaaehtoisten ihmisten anonyymiin auttamiseen ja on sellaisenaan korvaamatonta Suomessa.

Palvelu jatkuu edelleen vapaaehtoisvoimin “Motoristien Kriisipalvelu” -nimellä. Entiset MoTukkalaiset perustivat vapaaehtoistyötään varten oman yhdistyksen parantaakseen entisestään suomalaisten moottoripyöräilijöiden, moottoripyöräurheilijoiden ja kaikkien prätkällä ajavien omaisten sekä läheisten kriisiauttamiseen tarkoitettuja palveluita.

– Uuden yhdistyksen nimi on Motoristien Kriisipalvelun Kannatusyhdistys ry, ja siitä käytetään nimeä Motoristien Kriisipalvelu kunnes suuhunsopiva lyhenne löytyy, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Marja Suominen.

– Työmme jatkuu edelleen vapaaehtoistyöntekijöidemme voimin ja autamme niitä jotka ovat moottoripyöräillessään onnettomuuden tai muun syyn takia henkiseen kriisiin joutuneet. Oli kyse matkamotoristista, perusbaikkerista, kilpakuskista tai heidän läheisistään. Työmme on vaativaa ihmissuhdetyötä ja aina täysin luottamuksellista, Suominen korostaa.

Kaikkien motoristien apua tarvitaan mm. tiedottamiseen, kriisiauttajiemme lisäkoulutukseen ja työnohjaukseen.

– Lähdimme nollasta liikkeelle ja pyydämme apuasi toimintamme rahoittamiseksi, Marja Suominen kertoo. – Lahjoita, liity kannatusjäseneksi tai yhdistys- / yrityskannatusjäseneksi. Kaikki apu on tarpeen.

Motoristien Kriisipalvelun sivut löydät Facebookista täältä.