Vuonna 1969 Otto Brandt Oy toi Suomeen ensimmäisen ”Tuutin” (CB750) ja samoin Sumeko Oy Kawasaki 500:n. Kymmenen vuotta myöhemmin (1979) oli ”Möhkö-Kawan” eli 1300-kuutioisen mörssärin vuoro esittäytyä Suomessa. Näistä kaikista kolmesta ”sankarista” on esillä pyöräkavalkadi Helsingin Messukeskuksessa MP19-tapahtumassa, Hallissa 1, Osastolla 1, jonne on kerätty kyseisiä malleja eri vuosilta, kerrotaan Japsistarojen tiedotteessa.

– Kuten tunnettua, MP-näyttely avaa motoristien vuoden, kooten Helsingin Messukeskukseen Pasilaan tuhatmäärin alan harrastajia ikään ja pyörämerkkiin katsomatta. Staroillahan on ollut 10 vuotta www.japsistarat.fi sivuston yhteydessä suomenkieliset Tuutti-sivut (avattiin MP09 yhteydessä), palvelemassa maamme runsasta Tuutti- ym. harrastajien joukkoa. Sivuja on päivitetty uuden tiedon tullessa esiin, Matti Paukkonen valistaa.

– Japsistarojen näyttely rakennetaan talkoovoimin jäsenten avulla ja osa rahoitetaan yhteistyökumppanien toimesta. Päätukijoina toimivat itseoikeutetusti Brandt Oy ja Sumeko Oy. Kiitos heille.

– Japsistarat järjestävät juhlanäyttelyitä tänä vuonna Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Lahdessa, mahdollisesti muissakin kaupungeissa. Juhlinta huipentuu viikonloppuna 15-16.6. Kuopiossa Rauhalahden ”Stara Treffeihin” ja lauantaina 15.6 olemme Kuopion torilla esillä yhdessä ”Kuopio Tanssii ja Soi” -festivaalin kanssa, heidän myös täyttäessään 50 vuotta, Matti Paukkonen toteaa.

Lisätietoja tapahtumista ja teemavuoden sisällöstä saa 2019 aikana www.japsistarat.fi-sivustolta sekä Japsistarojen Facebook-sivulta.

Japsistarat on suomalainen japanilaisten moottoripyörien vaalimiseen erikoistunut valtakunnallinen yhdistys, jolla on myös museopyörätoimintaa.

Japsistarojen ständistä.

Japsistarojen ständistä.