Suomen Moottoripyörämuseon laajennusosan rakentaminen aloitettiin joukkorahoituksen turvin 20.11.2017.

– Sain vaimoltani luvan aloittaa laajennusosan suunnittelun ja toteuttamisen sillä ehdolla, että siihen ei oteta tällä kertaa yhtään omatakaista pankkilainaa. Siksi on tarvinnut keksiä keinoja, miten rakennuksen kustannukset rahoitetaan. Nyt rakennustyöt ovat loppusuoralla, kertoi Riku Routo laajennusprojektin historiasta.

Riku Routo ja puhelin.

Riku Routo ja puhelin. Rikulle suurin kynnys 'Spirit of Jarno' -hankkeessa oli kysyä lupaa Jarnon leskeltä Soililta.

– Jo silloin kun Jarno Saarisen patsas paljastettiin Turussa 2.7.2017 sain ajatuksen pienoismallista. Asia jäi kytemään. Aavistelin, että Jarno Saarisen museota ylläpitävä Jarnon veli, Jari Saarinen varmaan tukisi ajatusta, mutta eniten jännitti kertoa ideasta Jarnon leskelle Soili Karmelle. Kaikkiaan tässä on monta eri tekijää, mitä on pitänyt ottaa huomioon. Siksi oli edettävä rauhallisesti ja poikkeuksellisen maltilla.

Nyt Suomen Moottoripyörämuseo on saanut kunnian tehdä 100 numeroitua Jarno Saarisen patsaan pienoismallia. Patsaat tehdään marmorista ja pronssista. Patsas on hieman hymypoikapatsasta isompi, täydellinen kopio alkuperäisestä Saarisen Turussa sijaitsevasta muistomerkistä. Ensimmäinen patsas kullataan ja se on varattu Jarno Trullille. Neljä muutakin patsasta kullataan ja numeroiden 6-100 patsaan hinta on 1 290 € + alv. Patsaista saadulla summalla rakennamme museon laajennuksen loppuun, iloitsi Riku Routo.

Perjantaina paikalla oli myös Soili Karme. Mitä tämä projekti merkitsee sinulle?

Soili Karme

Soili Karme ilahtui hankkeesta niin paljon, että lupasi Jarnon palkintokokoelman nähtäville Mp-museoon.

– Se merkitsee todella paljon. Kun Moottoripyörämuseon laajennusosa valmistuu, niin vihdoin saadaan Jarnon historia yhteen paikkaan, missä se on suuren yleisön nähtävillä. Samalla varmistetaan, että homma jatkuu minusta ja Jarista riippumatta. Tämä on hieno kunnianosoitus Jarnolle. Vielä kun Riku lupasi rakentaa lukolliset lasikaapit, niin päätin juuri, että annan kaikki Jarnon palkinnot museon näyttelyyn. Tähän astihan niitä ei ole päässyt missään näkemään. Uskon, että Moottoripyörämuseon Jarnon näyttelyosastosta tulee yhtä kaunis, kuin mitä se on nyt Jarin ylläpitämänä, Soili Karme iloitsi.

Riku Roudon puhelin soi tauotta ja vaikka Spirit of Jarno -projektin julkaisusta on vain vähän yli tunti niin patsaista on jo varattu 15 kappaletta.

– Tämä suosio on yllätys. Tästä näkee, että kuinka ihmiset vieläkin kunnioittavat Jarnoa ja samalla haluavat hienon taide-esineen. Vaikka patsas onkin hieman naiivi, niin tykkään siitä todella paljon. Jarno oli positiivinen ihminen, joka nauroi paljon, muisteli Soili Karme vielä lopuksi.

Riku Routo

Riku Routo kertoi hankkeestaan myös Radio Cityn haastattelussa.

– Koska patsas on aika kallis, niin ajattelin että sen hankkivat lähinnä firmat tai isommat moottoripyöräkerhot. Yllätyksekseni suurin osa nyt varatuista patsaista onkin menossa ihan yksityisille henkilöille, ehtii Riku Routo vielä hehkuttaa puheluiden lomassa.

Aiheesta aiemmin:

Lahden moottoripyörämuseo laajentaa - voit auttaa joukkorahoituksen kautta

Jarno Saarisen patsaan paljastustilaisuus oli motoristien kunnianosoitus edesmenneelle mestarille

Päivän video: Soili Karmen muistopuhe Jarno Saarisen patsaan paljastustilaisuudessa Turussa