– Pinky Ladies Mcc on perustettu 2016. Tai sinä vuonna saatiin Leppävirran Biker Meetingissä luvat väreihin, kertoo kerhon paronitar Taisia Wirtanen.

– Alkujaan nimiehdotuksia oli useampiakin, mutta lopulta päädyimme tähän. Logon soikea muoto kertoo, että olemme "munakunnasta" Laitilasta ja liivin alaosassa oleva haukka, kunnioittaa tallimme, eli ranchin kotikylää. Meillä on siitä erikoinen talli, että siellä ei ole säilytyksessä ensimmäistäkään moottoripyörää vaan ainoastaan me. Järjestämme siellä kesäjuhlia ja muita tapahtumia, jatkaa Wirtanen.

– Tallin lisäksi teemme muutenkin asioita omalla tavallamme. Esimerkiksi meidän kerhon jäsenistä: paronittaren lisäksi, meillä on vice baroness, sihteeri on errand lady, road captain on roadrunner ja Helille annoin titteliksi....

– Territory expansion lady manager, Heli Nurmi heittää nopeasti vierestä.

– Vaikka itse tuon nimen annoinkin, niin aina pitää luntata se tuosta liivistä, Taisia naureskelee.

– Taisia on antanut meille kaikille myös lempinimet. Kuten itelleni "Sanan Helinä" ja "Sokeriserkku", Heli lisäsi.

– Sokeriserkku tuli siitä, kun kävi ilmi, että olemme kaukaista sukua toisiltamme, Taisia selitti.

Siipi Lady. Kuva MP18-messujen liivikuvien kuvakavalkadista.

Siipi Lady. Kuva MP18-messujen liivikuvien kuvakavalkadista.

– Perus moottoripyöräkerhoista poiketen meillä ei ole myöskään "hangereita", vaan koejäsenet ovat "Siipi Leidejä" ja sitä ennen ollaan "GhostRidereita", lisää vielä Taisia.

Mistä ajatus omasta moottoripyöräkerhosta?

– Henkilökohtaisesti olen pyörinyt moottoripyörien parissa 80-luvulta alkaen. Hienoa, kun on olemassa naismoottoripyöräkerhoja, mutta halusin omanlaiseni kerhon. Monet kerhot ovat makuuni liian miesvaltaisia ja jäykkiä. Me mennään ja vouhotetaan, kierretään tapahtumissa ja järjestetään mielellään omia juhlia. Teemme paljon myös hyväntekeväisyystyötä, perustelee Taisia.

– Vaikka tällä hetkellä puolet kerhon jäsenistä ajaakin HD-pyörillä, niin pidän kiinni Mcc:stä, eli olemme ainoa naiskerho, joka saa käyttää Mcc-tunnusta. Pääasiana on, että moottoripyörät on meidän kaikkien intohimona. Tämä on vain niin helvetin hauskaa puuhaa. Olemme todella aktiivisia käymään muiden järjestämissä kokoontumisissa sekä järjestämään omia juhlia. Tällä hetkellä meillä on jäseniä 6+1. Yksi meistä on äitiyslomalla. Usein luullaan, että meitä on ainakin 20, kun olemme "joka paikassa", nauraa Taisia.

Kuinka pääsee Pinky Ladyksi?

– Ehdottomasti pitää olla hyvä tyyppi ja valmis osallistumaan/järjestämään juttuja. Jos ei löydy tämän tyyppistä aktiivisuutta, niin tippuu aika helposti pois. Mutta aika nopeasti näkee, että mätsääkö vai ei. En paljoa perusta ennakkosuosituksiin. Kyllä pitää itse todeta, sopiiko tyyppi meidän porukkaan vai ei. Olemme hyvin erilaisia persoonallisuuksia, mutta aina missä olemme, niin varmasti näymme ja kuulumme. Meillä ei ole mikään kiire laajentua. Yksi per vuosi on ollut hyvä kasvuvauhti, vakuuttaa Pinky Ladies Mcc:n baroness Taisia Wirtanen lopuksi.

Pinky Ladies Mcc:tä voi seurata Facebookissa: Support Pinky Ladies Mcc.

Pinky Ladies Mcc:n logon tunnistaa kaukaa.

Pinky Ladies Mcc:n logon tunnistaa kaukaa.