Pirjo Kivimäki tunnetaan pitkäaikaisena Ladies´ Bike Club/WIMA Finland ry:n puheenjohtajana. Viime vuonna LBC/WIMA Finland ry. järjesti kansainvälisen WIMA-rallin Suomessa.

– Tänä vuonna meillä ei ole omaa LBC/WIMA:n osastoa täällä MP19-messuilla, mutta tulin kertomaan WRWR (Women Riders World Relay) -ajotapahtumasta, kertoi Pirjo Kivimäki istahdettuamme pöytään.

– WRWR on englantilaisen naismotoristi Hayley Bellin ideasta lähtenyt tapahtuma, jossa naismotoristi ajavat moottoripyörällä maailman ympäri. Hayley Bell perusti tätä varten Facebook-ryhmän ja vaikka ryhmä on perustettu vasta 27. elokuuta 2018, niin jo nyt siihen on liittynyt yli 14 000 naismotoristia ympäri maailman , selitti Pirjo Kivimäki innostuneesti.

"Haluan innostaa kaikki naismotoristit seikkailuun"

"Haluan innostaa kaikkia naismotoristeja maailmanlaajuisesti liittymään rohkeasti seikkailuun, millaista ei ole koskaan tässä laajuudessa aikaisemmin tehty. Tarkoituksena on osoittaa moottoripyöräteollisuudelle, mikä maailmanlaajuinen varteen otettava, ostovoimainen markkinaryhmä naismoottoripyöräilijät ovat, ja samalla innostaa naismotoristeja ympäri maailmaa. Törmätessäni moottoripyöräliikkeissä valikoimien pienuuteen, yhdistettynä stereotyyppiseen pinkkiin ja selityksiin "ei ole erikseen valikoimaa naisille", minulle valaistui että naismotoristeja on valtavat määrät ympäri maailmaa saman "ongelman" edessä.  Haluan näyttää teollisuudelle, että heillä on iso sokea piste tässä kohdassa. Teen tämän myös siksi, että me naismotoristit pystymme tähän", tiivistää idean äiti Hayley Bell WRWR:n Facebook-sivuilla.

– Ajatuksena on, että naismotoristit ajavat maasta maahan, lopulta maailman ympäri. WRWR etenee viestikapulan tai olympiasoihdun tavoin. Jokaisella WRWR:hin osallistuvalla maalla on oma Ambassador - lähettiläs, joka toimii maansa pääjärjestäjänä. Hän menee edelliseen WRWR:n tapahtumamaahan, ottaa "viestikapulan" vastaan ja jatkaa WRWR-reittiä omaan maahansa. Jokaisessa maassa järjestetään lyhyitä ajopätkiä, promotilaisuuksia ja joka maassa on sponsoroitu päätapahtuma, Pirjo Kivimäki jatkaa.

– Kun kuulin tästä ensimmäistä kertaa ja minua pyydettiin Suomen Ambassadoriksi, niin kieltäydyin. Viime vuoden WIMA-rallin järjestäminen oli iso voimanponnistus ja tuntui, että juuri tällä hetkellä ei ole voimia uuteen näin suuren tapahtuman vetovastuuseen. Mutta kun näytti siltä, että Suomi olisi jäänyt kokonaan välistä, niin lopulta suostuin, Kivimäki perustelee.

Pirjo Kivimäki teetti MP19-messuja varten itselleen WRWR paidan.

– Suomeen WRWR tulee Ruotsista Turkuun 12.5 ja Suomesta matka jatkuu Eestiin 16.5. Tässä välissä piti olla Venäjä, mutta se on tippunut nyt reitiltä pois, siksi Suomessa ollaan näin pitkän aikaa. Katselin omia aikataulujani ja ajattelin, että voisin ajaa vähän pidemmän aikaa WRWR:n mukana heidän edetessä Euroopassa, mutta saa nähdä. Kaikkiaan mukana on jo 80 maata, mikä on ihan huikea suoritus näin lyhyessä ajassa. Kaikki on tapahtunut niin äkkiä, yhden naisen ideasta. Ihan kaikkiin maihin ei vielä ole saatu lähettilästä, mutta pääosin reitti alkaa olla valmis. WRWR starttaa 27.2 Skotlannista ja päättyy tammikuussa 2020 Arabiemiraatteihin, eli vuodessa kierretään maailma ympäri naismotoristien voimin. Tuskin kukaan ajaa mukana koko vuotta, mutta jokainen voi itse päättää, osallistuuko vain oman maansa tapahtumaan/tapahtumiin, vai onko matkassa vähän pidemmän aikaa, Kivimäki pohtii.

– Vaikka WRWR:lla ei ole mitään tekemistä WIMA:n kanssa, niin monien maiden lähettiläät ovat WIMA:n jäseniä. Se on hyvin ymmärrettävää, sillä WIMA:n jäsenet ovat aktiivisia naismotoristeja ja heillä on jo valmiiksi laaja verkosto ympäri maailman, tietää Pirjo Kivimäki kokemuksesta.

Pirjo Kivimäki on usein nähty MP-näyttelyssä LCB/WIMA:n osastolla. Kuva MP18-näyttelystä.

– Suomen osalta reitit, tapahtumapaikat ja aikataulut ovat vielä täysin auki. Nyt on hyvä mahdollisuus vaikuttaa. Jos jollakin on ideoita, ajoreiteistä tai mistään muusta mitä tai missä voitaisiin järjestää jotain WRWR:n puitteissa, niin ideoita otetaan vastaan. Minuun voi ottaa suoraan yhteyttä joko puhelimitse 040 705 0002 tai sähköpostin välityksellä pirjo.k@gmail.com , kehottaa Pirjo Kivimäki vielä lopuksi.

Tämän naisen Hayley Bell:in ideasta kaikki lähti liikkeelle. Yksilössä on iso voima ja yhdistettyä voimamme voimme tehdä mitä tahansa.

Alkamassa on maailman laajin järjestetty moottoripyörätapahtuma ja tietysti naismotoristien voimin toteutettuna. "Just because we can"

Women Riders World Relay -tapahtuman etenemistä voi seurata Facebookin kautta täällä sekä heidän nettisivuillaan täällä. Hayley Bellin ja monen muun naisen yhteisen videotervehdyksen voit katsoa täällä.

Aiheesta aiemmin:

Moottoripyöräilevät naiset ovat onnellisempia ja seksikkäämpiä!

Sadan naismotoristin paraati Paraisilta Turkuun perjantaina 3.8.

Tänään vietetään Kansainvälistä Naismotoristien päivää jo 12. kerran