– Todella positiiviselta. Vuosittain jännitetään, miten kausi alkaa. Isäni Hannu (Raatikainen) on katsonut jo 80-luvulta lähtien moottoripyörä-kaupan nousuja ja laskuja. Hänen kätensä asennosta näkee mihin suuntaan ollaan menossa ja muutaman vuoden tauon jälkeen sormenpäät osoittavat yläviistoon, eli valoisammalta näyttää. Ehdottomasti, nauroi Monna Raatikainen.

Mitkä olivat MP19-messujen "hittituotteet"?

– Ilmiselvästi kaikilla on muistissa viime vuoden lämmin kesä, koska paljon ostettiin kevyitä ajoasuja ja -hanskoja ja siihen sadeasut mukaan. Lisäksi ruskean väriset nahkapuvut ja -hanskat olivat todella suosittuja. Otimme asiakkaiden toivomuksesta tuotantoon vyötäröltään leveämmän ja lyhytlahkeisemman D-mitoituksella olevan kevlarfarkkumallin. Ne ovat joustavaa stretch-farkkua. Nykyään miehetkin haluavat stretch-farkkuja, eikä sitä perinteistä paksua, jäykkää "501:stä", Monna Raatikainen totesi.

Mitä muuta uutta?

– Viime kesänä meitä pyydettiin paljon ompelemaan nahkahousuihin henkseleitä ja korkeaa vyötäröä selän puolelta, joten ajateltiin että miksi emme tekisi niitä valmiiksi malliksi? Toinen uutuus on asiakkaiden toiveiden mukaan leveälahkeiset farkkumalliset nahkahousut, jolloin lahje menee ajosaappaiden päälle. Molemmat tehdään korkealaatuisesta, pehmeästä lehmännahasta, joka tuntuu hyvältä. Olemme laajentaneet valikoimaamme myös eräpuolelle, tasoittamaan kesäsesonkia. Kelkkailijoita, metsästäjiä ja muitakin ulkona liikkuvia ajatellen, Raatikainen kertoi kauden uutuustuotteista.

Olit talven äitiyslomalla, mutta nyt täällä. Joko pian palaat takaisin töihin ihan vakituisesti?

– Kun on pienestä pitäen täällä ollut, niin eihän täältä voinut olla pois. Näiden vuosien aikana on tullut paljon tuttuja ja heitä on todella mukava nähdä. Tosin tämän messuviikonlopun jälkeen on mukava mennä takaisin kotiinkin. Äitiysloma on ihan loppusuoralla, eli palaan pian ihan täyspäiväiseen työhöni Oravikoskelle. Kuopion mp-messuille ja Keski-Suomen mp-näyttelyyn tulen luonnollisesti mukaan, vakuutti Monna Raatikainen vielä lopuksi.