Tiistaiaamunan Askolan Monninkylässä tulipalossa tuhoutuneen 500 neiömetrin teollisuushallin sammutustyöt viivästyivät, koska pelastuslaitoksella oli ongelmia saada paikalle sammutusvettä.

Palolaitoksen edustajan mukaan kyseessä ei ollut varsinainen vesikatko, mutta lisää vettä jouduttiin hakemaan Porvoon Harabackasta. Myöhemmin vettä saatiin myös lähempää Vakkolasta.

Teollisuusalueilla on yleensä aina paloposti kuten esimerkiksi Porvoossa on, mutta Askolasta sellainen puuttuu. 

Hallin toisessa päässä sijaitsivat moottoripyöräkerho MC Kyyn kerhotilat, jotka tuhoutuivat palossa kokonaan. Samalla paloivat säilytyksessä olleet kuusi Harley Davidson -moottoripyörää.

MC-kerho Kyyn jäsen Jyri Taipale menetti palossa oman pyöränsä. Hänen mielestään pyörät olisi mahdollisesti voitu pelastaa, jos palopaikalla olisi ollut riittävästi vettä tarjolla. Taipale totesikin, että on kunnan velvollisuus huolehtia, että palopaikalla on vettä saatavilla riittävästi.

Taipale menetti palossa 20 vuotta sitten hankkimansa 1972 Harley Davidsonin, jota hän oli vuosien saatossa "rakennellut niin paljon, että se on maksanut varmasti jo kolmen pyörän verran".

Eniten Taipaletta surettaa tunnepuolen menetys, koska toista samanlaista pyörää ei saa koskaan.

– Rahallinen menetys on tietysti iso, mutta tunnepuolella menetys on vielä isompi. Tuollaista pyörää ei saa toista. Vaikka kyse on vain materiasta, niin tuntuu kuin olisi kaverin menettänyt, Taipale kertoo.

Moottoripyöräkerho MC Kyy on perustettu 1991. Nykyisessä paikassa kerhotilat ovat olleet vuodesta 2002 asti. Lisää aiheesta Uusimaa-lehden sivuilla