Mikä sai teidät lähtemään tänne messuille?

– Tulimme tänne esittelemään ketjuamme tavoitteena saada motoristeja vierailemaan hotelleissamme, sillä meillä on mielestämme hyvä syy siihen: hotelleillamme on tarjolla monipuolisia palveluja, ne ovat pienempiä kuin isojen ketjujen hotellit ja ne ovat myös myönteisessä mielessä erilaisia.

Finlandia-ketjun hotelleissa on tarjolla keskimäärin 60 huonetta per hotelli, pienimmässä niistä Kankaanpäässä on 14 ja suurimmassa, Imatran Kylpylähotellissa huoneita on 159, muut ovat sitten siitä väliltä. Kaikkiaan hotelleja on 14 Helsingistä Kemijärvelle ja Imatralta Uuteenkaupunkiin, kertoo hotelliketjun toimitusjohtaja Kari Pauloaho

Kari Pauloaho

Kari Pauloaho uskoo ketjunsa yrittäjävetoisten hotellien yksilöllisyyden vetoavan myös asiakkaisiin.

– Toiset voivat tykätä esimerkiksi isosta hotellista, jossa on 400 huonetta, ja väkeä sitten sen mukaisesti. Esimerkiksi tämän Timon tässä (Väärälä) Hotel Airport Oulussa on 40 huonetta. Vaikka se on täynnä, niin merinäköalalla varustetulla aamupalalla on paikalla tyypillisesti vain 10-15 henkilöä kerrallaan. Ja kun tarjonta perustuu laadukkaille paikallisille tuotteille ja erikoisuuksille, niin se on elämyksenä aivan jotain muuta.

– Kaikki hotellimme ovat yrittäjävetoisia ja käyttäjien näkökulmasta voimamme on siinä, että ne ovat kaikki myös erilaisia. Jokaisella niistä on oma liikeideansa sekä lisäksi erilaiset huoneet ja erilaiset palvelut. Olemme huomanneet, että meidän kanta-asiakkaamme arvostavat persoonallisuutta, siksi he tykkäävät käydä hotelleissamme, Pauloaho vakuuttaa.

Bonuskortilla edullista yöpymistä

Kari Pauloaho

– Kolmivuotinen bonuskorttimme haukkuu hintansa parhaimmillaan yhdellä yöpymisell, Kari Pauloaho kertoo.

– Meillä on tarjolla kanta-asiakkaan bonuskortti. Se maksaa 26 euroa ja on voimassa kolme vuotta. Sillä saa hotellihuoneen ketjustamme halvimmillaan 59 eurolla kahdelle hengelle, ja joka tapauksessa sillä saa kerättyä bonuksia kaikista yöpymisistä ja palveluista kuten ruokailuista hotelleissamme. Bonus on kuusi prosenttia (alkoholia lukuunottamatta) hankintojen määrästä riippumatta.

Lisäksi ns. listahintaisten yöpymisten yhteydessä saa kymmenen euron ravintolaedun vaikkapa ruokailuun käytettäväksi, ja jos ei ehdi käyttää kuponkeja, ne voi palauttaa lähtiessään, jolloin ne jäävät bonustilille käytettäväksi myöhemmin, Pauloaho kuvailee

Valtavirran ulkopuolella on tilausta ja kasvua

Kari Pauloaho kertomassa ketjun hotellien sijaintipaikkoja kiinnostuneelle.

Kari Pauloaho kertomassa ketjun hotellien sijaintipaikkoja kiinnostuneelle.

– Meidän perusajatuksemme on, ettei mennä valtavirran mukana kaikissa asioissa. Juuremme ovat 70-luvulla ja 80-luvun alussa, jolloin olimme Pohjoismaiden suurin hotellien varausketju, jossa oli kaikkiaan yli sata hotellia. 80-luvulla ala alkoi sitten keskittyä ja ketjuuntua ja meistä kehittyi pienten yksilöllisten toimijoiden yhteenliittymä taistelussa isojen hotelliketjujen valtaa vastaan.

– Viimeisen kolmen vuoden ajan meillä on mennyt tosi hyvin. Olemme kasvaneet vahvasti, ja liikevaihdon ja tunnuslukujen valossa olemme pärjänneet ketjuista parhaiten.

Se osoittaa selvästi sen, että yrittäjävetoisilla yksilöllisillä hotelleilla ja palveluilla on kysyntää, ehkä se jopa korostuu näinä päivinä, kun saatavilla olevat vaihtoehdot kilpailevat keskenään samanlaisuudella, Pauloaho pohtii.

Kari Pauloaho

– Yksilölliset vaihtoehdot korostuvat samanlaisuuden aikakautena, Kari Pauloaho toteaa.

Toimituksen huomautus: mikäli sait MP19-messuilla Finlandia Hotelsin tutustumissetelin, niin muista käyttää se. Seteli on voimassa vuoden loppuun, ja mahdollistaa edullisen majoittumisen yhden - kahden hengen huoneessa.