Harley-Davidson ja IBM julkistivat tietoja siitä, mitä pilvipalvelut, esineiden internet (IoT) ja keinoälyteknologiat vaikuttavat jokapäiväiseen ajamiseen. Kokemuksia asiasta on luvassa, kunhan Livewire-sähkömoottoripyörä rantautuu kuluttajien käyttöön loppukesästä.

Yritysten mukaan kolminaisuus muuttaa moottoripyöräteollisuutta vahvasti tulevan vuosikymmenen mittaan.

Harleyn strategian mukaan se pyrkii kasvattamaan erilaisia väyliä ihmisille päästä osalliseksi merkin brändiin, ja sähkömoottoripyörät on nähtävä osana tätä tarjontaa. Yritys pyrkii laajentamaan tarjontaansa moottoripyöräilyn eri segmenteissä.

Livewireen on tulossa H-D Connect -palvelu, joka on saatavilla valikoiduilla markkinoilla. Mitä maita siihen kuuluu, ei ole vielä tiedossa. Arvata tietysti voi: ensin USA, Kanada, sitten vähitellen laajentaen ensin Euroopan päämarkkina-alueille jne.

Palvelu toimii joka tapauksessa IBM:n pilven päällä, ja tarjoaa uusia liikkuvuus- ja portinvartijanpalveluja laajentamalla IBM:n keinoälyn käyttöä, analytiikkapalveluja sekä tavaroiden internetiä parantamaan ja kehittämään kuljettajan kokemusta moottoripyörästään. Tavoitteena on tuoda uuden sukupolven motoristeja mukaan muuttamalla jokapäiväistä ajamisen kokemusta viimeisimpien teknologioiden ja ominaisuuksien avulla.

H-D Connect -palvelu linkittää Livewiren omistajan moottoripyöräänsä älypuhelimeen ladatun sovelluksen, appin kautta. IBM:n pilvipalvelun avulla sovellus on perusta, jolle H-D rakentaa uudet palvelunsa ensimmäiseen koskaan valmistamaansa sähköiseen kulkuneuvoon.

– Livewire on täysin mobiiliverkkoon kytketty sähköinen moottoripyörä, ja me tarvitsimme kumppanin, joka voi toimittaa mobiilipalveluja, jotka täyttävät motoristien muuttuvat odotukset kuten esimerkiksi laajennetun turvallisuuden, Harleyn tuotejohtaja Marc McAllister totesi. – IBM:n kanssa olemme löytäneet balanssin, miten käyttää dataa älykkäiden ja henkilökohtaisten kokemusten luomiseksi ja samalla säilyttää yksityisyydensuoja ja turvallisuus.

IBM:n pilvipalvelujen kautta Livewiren omistajat voivat selvittää milloin tahansa missä tahansa pyörän akun tiedot: varaustilan, kunnon ja jäljelläolevan ajomatkan. Palvelu kertoo myös latausasemien sijainnit sekä sen, missä pyörä sijaitsee kartalla.

Turvallisuuspuolella kuljettaja saa heti hälytyksen, jos pyörää on kolhittu tai siirretty. GPS-siruun perustuva varastetun ajoneuvon paikannuspalvelu tuo puolestaan mielenrauhaa, koska se mahdollistaa moottoripyörän jäljittämisen.

Lisäksi sovellus muistuttaa tulevista huoltotarpeista ja muista tarpeellisista asioista.