Forteon kehittää Airbag for Bikea vakavissaan ja sen tavoitteena on säästää moottoripyörän kuljettajien henkiä. Se on toteuttanut hankkeesta jo alustavat prototyypit, mutta tarvitsee rahoitusta toimivien protojen kehittämiseen törmäystestejä varten.

Forteonin airbag muodostuu moottoripyörän istuimeen rakennetusta turvatyynyjärjestelmästä. Kuljettaja kiinnittää itsensä istuimeen, ja jos tapahtuu kolari, niin istuin sinkoutuu kuljettajan kanssa ja samalla sen turvatyynyt laukeavat ja peittävät kuljettajan miltei kokonaan.

Turvatyyny laukeaa vain, jos moottoripyörä liikkuu riittävällä nopeudella ja järjestelmän eri liikesensorit ja gyroskoopit huomaavat äkkinäisen vauhdin hidastumisen tai kiihtymisen kuten nokkakolarissa, tai jos joku törmää pyörään takaapäin.

Turvavyöjärjestelmä mahdollistaa sen, että istuin irtoaa kuljettajan kanssa ja varmistaa sen, että turvatyynyt kiertyvät kuljettajan ympärille. Vyö irtoaa automaattisesti törmäyksessä, joka ei ole riittävän kova, että järjestelmää tarvittaisiin suojaamaan kuljettajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kuljettaja silloin pystyy hyppäämään pois pyörän päältä.

Mikäli järjestelmä toimii, niin se varmasti säästää henkiä, haasteita varmaan on silti vielä matkassa.

Pienin niistä ei ole rahoitus. Toistaiseksi Forteon on onnistunut hankkimaan vasta noin 310 dollaria tätä kirjoitettaessa 100 000 dollarin tavoitteestaan. Onneksi tavoite on joustava, joten yritys pystyy hyödyntämään kaikki keräämänsä varat. Kampanjaa on jäljellä vielä 41 päivää, joten kaikki on mahdollista.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä. Rahoituskampanjan Indiegogo-sivulle pääset tästä.