Kanadalainen BRP tiedotti kaupasta torstaina. Se kertoi ostaneensa tiettyjä Faster Faster Incin (Alta Motors) omaisuuseriä osana kiinnostustaan uusien teknologioiden ja vaihtoehtoisten energialähteiden kehittämiseen.

Ostokseen kuuluu konkurssiin menneen sähkömoottoripyörävalmistajan immateriaalioikeuksia, patentteja sekä joitakin kiinteitä omaisuuseriä. Tiedotteen mukaan BRP:lle kyse on tilaisuudesta täydentää tutkimus- ja kehitystyötään tällä alueella.

BRP:llä ei kuitenkaan ole kiinnostusta käynnistää uudelleen Alta Motorsin toimintaa eikä se ota vastuuta niistä.

BRP:llä on jo sähköinen ja hybridiprototyyppi olemassa Can-Am Spyderista, ja se osallistuu sähkömikroautoiluun Rotaxin kautta.

BRP:n tuotemerkkeihin kuuluvat mm. Lynxn ja Ski-Doon kelkat, Sea-Doo-vesijetit, Can-Amin tiekelpoiset ja offroad-ajoneuvot,  Alumacraft ja Manitou veneet, Evinrude ja Rotax propulsiojärjestelmät sekä Rotaxin moottorit.

Alta Motorsin kohtaloksi saattoi koitua se, että se oli keskittynyt liiaksi motocross- ja supermotosähköpyörien valmistamiseen sen lisäksi, että se sähkömoottoripyörävalmistajana oli edellä aikaansa. On mielenkiintoista nähdä, miten BRP hyödyntää ostamaansa osaamista, ja miten pian se näkyy esimerkiksi Rovaniemen tehtaan tuotannossa.

Aiheesta aiemmin: Sähkömp-valmistaja Alta Motors lopetti toimintansa