On mielenkiintoista nähdä, mikä näistä tällä hetkellä pienistä valmistajista on vielä 10 vuoden kuluttua hengissä - toivottavasti mahdollisimman moni - sillä melko moni isostikin aloittanut valmistaja kuten amerikkalaiset Brammo ja Alta Motors ovat jo osa uuden sähkömoottoripyöräilyn pioneeriajan historiaa.

Uusien valmistajien tuloa ryydittää varmasti asenneilmapiiri, joka on muuttumassa sähkömoottoripyöräilylle myönteisemmäksi. Samalla nuorta asiakaskuntaa miellyttää ajatus päästöttömästä ajamisesta, ja ehkä alamme jo elää aikoja, jossa ensimmäiset sähköpolkupyörällä aloittaneet ovat alkaneet kiinnostua nopeammista vaihtoehdoista, ja ovat ikään kuin jo kasvaneet sähköisiin ajoneuvoihin välittämättä enää moottorin pärinästä.

Regent. Runko ja akusto.

Regent. Runko ja akusto.

Toinen mikä varmasti mahdollistaa sähköajoneuvojen uudenlaista tulemista on koko ajan - vaikka hitaahkosti - kehittyvä akkuteknologia, joka tarjoaa koko ajan piteneviä ajomatkoja sekä nopeutuvaa lataamista. Siinäkin saatamme elää murroksen aikaa, sillä autopuolen isot panostukset sähköautojen valmistamiseen tuottanevat innovaatioita akkuvalmistajien keskuudessa.

Niin tai näin, Göteborgista on tulossa myyntiin vielä tämän vuoden puolella kovasti brittiläiseltä kalskahtava Regent-merkkinen sähkömoottoripyörä. Valmistaja on itse määritellyt pyörän retro café raceriksi, ja siltä se ainakin ulkonäkönsä puolesta muistuttaa.

Vähemmän retroa on takanapaan sijoitettu sähkömoottori, joka tuottaa 15-30 hevosvoiman tehon ja 135 km/h huippunopeuden. Ajomatkaksi latauksella luvataan 150 kilometriä latauksella, ja pyörän paino on vain 130 kilogrammaa akkuineen.

Regent. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus.

Regent. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus.

Regentissä on perinteinen teräsputkirunko, teleskooppietupää, stereovaimentimet takana, ABS:llä varustetut levyjarrut, 18 tuuman vanteet sekä LED-valovarustus. 

Mittaristona on infotainment-varustus sisäänrakennettuinen gps-paikantimineen ja varashälyttimineen. Pyörässä on myös onnettomuuksien havainnointijärjestelmä, joka myös hälyttää onnettomuuden sattuessa.

Pyörän hinta on Ruotsissa 9500 euroa, eli aivan eri sarjassa kuin RMK E2:n, joka maksaa 24 995 euroa + verot. Pyörää on ennakkotilattavissa pieneen alehintaan 100 kappaleen verran.

Regent Motorcyclesin sivuille pääset tästä. Asiasta kertoi ensin Rideapart.

Regent. Valmistajan testiajoa.

Regent. Valmistajan testiajoa.