Tarkkaamaton ajaminen on vakava tämän päivän ongelma. Vaikka asiaan on kiinnitetty huomiota, kasvava onnettomuuksien määrä osoittaa, että se on kasvussa.

Erityisen uhkan nämä matkapuhelimiin kiinni kasvaneet autoilijat aiheuttavat haavoittuville tienkäyttäjille, kuten polkupyöräilijöille, jalankulkijoille ja moottoripyöräilijöille.

Uhkan ja ongelman todellisuudesta kertoo se, että Minnesotassa St. Paulin kaupungissa asiasta on tullut niin iso riski, että poliisiosasto päätti lakkauttaa mp-poliisiyksikkönsä samoin kuin ratsuin liikkuvan yksikkönsä. Turvallisuussyistä.

Molempien yksikköjen poliisit siirretään autopartioihin.

Päätöksen takana on myös se, että kasvavien hälytysten vuoksi autopartioihin tarvitaan yhä enemmän poliiseja, mutta myös tarkkaamattoman ajamisen riskin vuoksi. Viimemainittu ongelma on niin suuri, että poliisiosasto pelkää omiensa turvallisuuden puolesta.

Kaupungin ilmoituksen mukaan viimeisen kahden vuoden aikana on tapahtunut yli 500 onnettomuutta, joiden kohteeksi on joutunut jalankulkijoita tai pyöräilijöitä. Suuri osa niistä on johtunut tarkkaamattomasta ajamisesta, ja kuusi onnettomuuksista on johtanut kuolemaan.

Neljän vuoden aikana moottoripyöräpoliisi on joutunut mukaan 15 onnettomuuteen. Tilanteen ollessa tällainen, kolme entistä moottoripyöräpoliisia keskittyy jatkossa erikoisyksikössä tarkkaamattoman ajamisen estämiseen ja siihen syyllistyvien kuljettajien kiinnisaamiseen, kertoo Rideapart.