Aktivo on joukkorahoituksella kehitetty sähköskootteri, jota on työstetty jo vuodesta 2013 lähtien. Teollista tuotantoa varten tehty rahoituskierros oli menestys, ja näillä näkymin Aktivot tulevat toimitukseen huhtikuussa 2019. Viime elokuussa täyttyneellä kierroksella rahoitusta kertyi yli kolme kertaa tavoitellun määrän, kaikkiaan yli 399 000 euroa.

Aktivo Scoot: vannemoottorin rakenne.

Aktivo Scoot: vannemoottorin rakenne.

Aktivo Motors toimii Barcelonassa, Espanjassa. Activo Scootin runko on valmistettu yhdestä magnesiumkappaleesta ja voiman siirtää tiehen harjaton vannesähkömoottori - tietenkin navattoman etuvanteen kautta. Tehoa moottorissa on 1000 wattia, mikä riittää 30 km/h huippunopeuteen. Erikoisuutena voi mainita sen, että suoravetoinen ja vääntävä sähkömoottori mahdollistaa jopa 20° nousut.

Aktivo Scoot

Aktivo Scoot, vain 13 kg ja taittuu siististi kokoon.

Latausaika on tyhjästä täyteen pikalaturilla kolme tuntia, ja superpikalaturilla kaksi tuntia.

Paitsi että moottori lataa jarrutettaessa ja toimii jarruna, etupyörässä on myös tehokas keraaminen jarru.

Aktivo Scoot

Aktivo Scoot - vannemoottori ja navaton rakenne.

Scoot painaa vain 13 kilogrammaa kokoontaitettuna, ja se on täysin kannettava viimeisen kilometrin taittamiseen tarkoitettu kulkuneuvo. Se mahtuu poikittain myös auton takakonttiin, ja yhdellä latauksella pystyy ajamaan noin 25 km.

Aktivo Scoot

Aktivo Scoot

Laitteeseen liittyy tietenkin myös Aktivo-appi, matkapuhelinsovellus, josta voit seurata ajoneuvon tilaa, akun varausta, tietoja ajomatkoistasi sekä täydellistä datapäiväkirjaa ajoistasi. Lisäksi voit valita sen avulla Eco- tai Fun-hauskanpitoajomoodin.

Aktivo Scoot

Aktivo Scoot

Aktivon kampanjaan voit tutustua täällä. Alla paljon kertova video Aktivo Scootista ja mikäli se ei näy, voit katsoa sen täällä. Activon saa halvimmillaan tilattua 427 euron hintaan + rahti.

Jäikö vielä jotain kertomatta? No ehkä ainakin se, että laite on vedenpitävä, ja sen luokitus on IP54.